Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov, sosyal hizmetlerin belediye idaresinin önceliği olduğunu söyledi. Bu alandaki projelerin toplam tutarı, bir buçuk milyon levayı buluyor.

“Beni kabul et 2015” projesi kapsamında 10 çocuk 9 koruyucu aileye yerleştirildi.

“Kaolinovo belediyesinde sıcak öğle yemeği” projesi kapsamında 17 yerleşim yerinde yaşayan yardıma muhtaç 400 kişiye hafta içi her gün yemek verilmektedir. Bunlar Zagoriçe, Braniçevo, Sredkovets, Gusla, Pristoe, Kliment, Takaç, Naum, Sini Vir, Lyatno, Dolina, Doyrantsi, Todor İkonomovo, Lisi Vrah, Kus, Boymir ve Kaolinovo şehri.

Sosyal Yardım Ajansı ile Kaolinovo Belediyesi arasında yapılan anlaşma kapsamında engelliler ve 65 yaş üstü bakıma muhtaç insanlar olmak üzere 103 kişiye “Kişisel Asistan”, “Sosyal Asistan”, “Ev Asistanı” gibi ev ortamında sosyal hizmetler sunuyoruz” diyen Belediye Başkanı Nida Ahmedov şöyle devam ediyor: “İstihdam ve malüllere eğitim” ulusal programı kapsamında 9 kişi işe alındı. Programla, iş piyasasında en zor durumda bulunan gruplardan biri olan engelli kişilerde iş kabiliyeti ve istihdamın artırılmasını hedefleniyor. Ulusal “Emeklilik Desteği” programı kapsamında 8 kişi atandı, “Kariyerde Start” programı kapsamında ise 3 kişi işe alındı. Bu programın amacı, çalışanların staj edinmelerinden öte kendi uzmanlık alanlarına göre idarede deneyim kazanmalarıdır.

 

Todor Ikonomovo köyü “Mutlu çocukluk” anaokuluna ve Braniçevo köyündeki anaokuluna 2 işsiz kişi yardımcı eğitimci görevine atandı. “Aktif olmayan kişilerin çalışma piyasasına dahil edilmesi” Ulusal Programı kapsamında “Toplum yararına işler organizatörü” olarak 5 kişi muhtarlıklara atandı.

“İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi” Programı kapsamında ise “İş” projesi çerçevesinde belediyedeki tüm yerleşim yerlerinde 82 kişiye iş sağlandı. Ayrıca “Eğitim ve İstihdam” projesi kapsamında 15 kişi görevlendirildi, diye bildirdi Kaolinovo Belediye başkanı Nida Ahmedov.

Haber ve fotoğraflar: Salim Salih, BNR

Reklamlar