İstanbul’da yaşayan ve yabancı ülkelerde doğmuş olan seçmenlerin sayısı 293 bin 617 olarak açıklandı. Bu seçmenler arasında Bulgaristan, Almanya, Suriye, İran ve Afganistan doğumlular öne çıkıyor.

İstanbul’da yaşayan ve yabancı ülkelerde doğmuş olan seçmenlerin sayısı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından açıklandı. Çelik, bu seçmenlerin sayısının 293 bin 617 olduğunu belirtti.

Yabancı Ülkelerde Doğan Seçmenlerin Sayısı
Çelik, doğdukları ülkelere göre oy kullanacak seçmenlerin verisini paylaştı. Sözcü TV’de yaptığı konuşmada, bu seçmen sayısının 293 bin 617 olduğunu belirtti. Bu sayı, İstanbul’da yaşayan ve yabancı ülkelerde doğmuş olan seçmenlerin toplam sayısını temsil ediyor.

Bulgaristan Doğumlu Seçmenler İlk Sırada
Çelik’in paylaştığı verilere göre, İstanbul’da oy kullanacak yabancı ülke doğumlu seçmenler arasında Bulgaristan doğumlular ilk sırada yer alıyor. Bu grup, İstanbul’daki yabancı ülke doğumlu seçmenlerin en büyük kısmını oluşturuyor.

Almanya Doğumlu Seçmenler İkinci Sırada
Bulgaristan doğumluları takip eden grup ise Almanya doğumlular. Almanya doğumlu seçmenler, İstanbul’daki yabancı ülke doğumlu seçmenler arasında ikinci sırayı alıyor.

Suriye, İran ve Afganistan Doğumlu Seçmenler
Çelik’in paylaştığı verilere göre, Suriye, İran ve Afganistan doğumlular, İstanbul’daki yabancı ülke doğumlu seçmenler arasında 3., 4. ve 5. sırayı alıyorlar.

Dokuz Eylül Haber

Reklamlar