BGSAM

Konu: Türkiye’de askeri darbe denemesini hazırlayan CİA ajanlarının listesi.

Jeopolitik.

Türkiye’de darbe denemesi.

mafya

 

Bilinen bir Rus aleyhtarı ve Birleşik Amerika dış siyasetinin başta gelen ideologu olan Zbignev Bjezinski, Türkiye’deki başarısız askeri darbe denemesinin ardında ABD’nin durduğunu itiraf etti.  Onun bilgisayar ortamında paylaştığına göre, bu askeri darbe denemesi Birleşik Amerika’nın en büyük yanlışlarından biridir ve Türkiye’yi dış siyasetini baştanbaşa yeniden değerlendirmeye itmiştir. Bjezinski’nin özetlediğine göre, yakında kurulması beklenen Rusya, Türkiye ve İran koalisyonu Suriye problemini kökten çözebilecektir.

Darbe planından ayrıntılar.

Senaryo:

Zbignev Bjezinski’nin açıklamaları doğrulayan yayında bulunan “Akşam” ve “Yeni Şafak” gazeteleri bağımsız araştırma yaparak, 15 Temmuz askeri darbe denemesine direk katılan, aynı CİA ajanlarının isimlerine ulaşabilmiştir. Ulaşılan verilere göre CİA ajanları 15 – 15 Temmuz günleri arasında Türkiye’ye diplomatik pasaportla girip çıkmışlar ve darbeyi uyulmadıkları gibi, kendilerine bağlı olan basın yayın araçlarıyla da görüşmeler yapmışlardır.

CİA ajanlarını görüşmelerini Büyük Ada’da gerçekleştirmiştir.

Darbe denemesinin halk tarafından bastırılmasından sonra CİA ajanları kendilerine bağlı çalışan Türk basın yayın organları, bu darbeyi Türkiye Cumhurbaşkanı kendisi düzenledi yalanını yayınlama emri vermiş ve bu yalan Batı medyası tarafından da devamlı tekrarlanmıştır.

res-2

 

Darbeci NATO Generali John F. Cempbell

Türkiye’deki darbe denemesinin ardında 2 önemli NATO Generalinin ismi parlıyor.

resmmm

General John F. Cempbell – NATO komutasında Afganistan’da İSAF –Uluslar arası Güvenlik Güçleri Baş Komutanı.

GrahamFüller -20 yıldan beri ABD’nin Orta Doğu özel operasyonlarını örgütleyen istasyon şefi.

Plan.

Washington tarafından hazırlanan darbe planı şeffaf ve basittir. Öncelikli olarak Suriye işlerinde olmak üzere, Türkiye’yi, Birleşik Amerika’nın dış politikası hedeflerine uygun bir biçimde kullanmak amacıyla, dik baş Türkiye Başkanı Recep Tayyib Erdoğan’ı uyumlu bir kukla ile değiştirmekti. Bu tezgâhın özünde Türkiye’yi bir iç kargaşalığa itmek ve ülkede “Suriye – 2” planı uygulamak vardı.

Ön sözleşmeler.

Aynı zamanda Birleşik Amerika yalnız kendi hedefleri için kullanmak üzere Suriye-Türkiye sınırında yeni büyük bir askeri üs açacak ve dolayısıyla Rusya’ya siyasi ve ekonomik baskılarını da arttıracaktı.

Paralar

Askeri darbe hazırlıklarına ABD ve yerli darbeciler katılmış, hazırlıklar 8 ay sürmüş ve hain planın gerçekleştirilmesine gerekli olan paralar 2 milyar US Dolar olarak John F. Cempbell kontrolündeki Afrika bankalarından havale edilmiştir.

Paraların dağılımı şahsen John F. Cempbell tarafından yönetilmiştir.

Yerli darbeciler Amerikan’ın darbe yardımları için Suriye Türkiye sınırına yeni bir askeri üs kurulmasında ön ayak olmayı kabul etmiştir.

Türkiye’de darbeden sonra kurulacak kukla hükümet CİA tarafından yönlendirilecekti.

Darbe ardından Türkiye’de iç savaş çıkarılacak ve Türkiye Suriye’ye benzetilecekti.

Türkiye darbesi, “renkli devrimler” genel şemasına uygun ve Afganistan, Libya, Irak ve Suriye örneğince yürürlüğe konmak istenmiştir.

15 Temmuz 2016’da hezimete uğratılan darbe planını yöneten kişi Amerikan Generali John F. Cempbell; örgütleyen ve koordinasyonu sağlayanlar CİA Orta Doğu istasyon şefi GrahamFüller ve emrindeki 80 ajan; terör örgütü FETÖ ve TSK’dir.

Başarısız darbe denemesi hazırlıklarına bizzat katılan sekin CİA ajanlar şunlardır:

Yönetmen: General John F. Cempbell’in darbedeki görevi:

Son sekiz buçuk ayda General Cempbell askeri darbeye katılacak olan askerlerin hazırlıklarıyla meşgul olmuştur. Bu 8-5 ay içinde o bölgedeki 80 CİA ajanını FETÖ ya da “Hizmet” terör örgütü yetkililerinin yardımlarıyla Türkiye SK bünyesinde belirlenen görevlere teröristleri yerleştirme işlerini yönetmiştir. Amerikalı General görüşmelerini, amerikan askeri, amerikan uçakları ve nükleer silahları olan,  Erzurum ve İncirlik askeri üslerinde gerçekleştirmiştir.

Askeri darbe denemesinden hemen sonra, Amerikan Generali Cempbell ile Avganistan’da tanışan TSK Generallerinden Cahit Bakır ile Şener Topçu Dubay uçak alanında tutuklanmıştır.

Darbeye katılan Amerikan Merkezi İstihbarat Merkezi (CİA) görevlileri.

  • Greham Fuller, FeytullahGülen ile çok yakın işbirliği içinde olan CİA uzmanı.

Fuller, İslamcı örgütleri Amerikan dış siyasetinde bir araç olarak kullanan ilk yetkilidir.

Son 20 yılda F.Gülen’in Yakın Doğu işlerini koordine etmiş ve yönetmiştir. Türkiye’de “paralel devlet” kuran Gülen kadroları onun yönetimi altında çalışmıştır.

1982’de CİA’ye alınan Füller, Yakın Doğu ve Güney Asya masası şefliği yapmıştır. 1986’da o CİA Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığına atanmıştır. Daha sonraki çalışmalarında Eski Sovyetler Birliği ülkelerinde ve Orta Asya devletlerinde huzursuzluk yaratmak için Gülen örgütünden faydalanma stratejileri geliştirmiştir. Aynı yıllarda “Müslüman Kardeşler” ve mücahidin örgütlerinden ABD stratejik çıkarları için yararlanma stratejilerini geliştiren kişidir.

resm5

  • Henri Barki, Birleşik Amerika’da CİA’nın Türkiye Şube şeflerinden biridir.

Türkiye devlet düzenine karşı yazılarıyla meşhurdur. Barki, Washington’un en yetkili Türkiye analizcisi ve ABD’de CİA’nin Türkiye masasını yöneten kişidir. Yakın zamana kadar Amerika Dış İşleri Bakanlığı’nın Yakın Doğu ve Orta Doğu stratejik planlama dairesine başkanlık etmiştir. O, Türkiye devlet düzenine karşı yazdığı yazılarıyla ünlüdür. Darbeden önce de “Foreign Poılicy” dergisinde “Erdoğan’ın dış siyaseti yıkımdır” başlıklı bir baş makale kaleme almıştır.

  • Ahmet Morsi, Carnegy Vakfı yetkilisi olup, Mısır ve İran masası danışmanıdır.

Arap ülkelerindeki siyasi reformlar, Yakın Doğu’da bölgesel güvenlik, bununla birlikte Mısır, İran ve ABD bölge politikası uzmanlık alanına girer. “Arap Baharı” ve Mısır devriminden ve Türki’ye konusuna atlamadan önce Morsi Mısır gençlik örgütleriyle çalışmıştır. O, amerikan siyasi çevrelerini Yakın Doğu ve Kuzey Afrika konularında sürekli bilgilendiren kişidir.

  • Maerva Dudi, Georgia Üniversitesinde Suriye, Türkiye ve Irak sorunları araştırmalar

merkezi başkanı ve Arap Ülkeleri Araştırma Merkezi Başkanıdır. Yazdığı yazılarda Rusya Başkanı V. Putin’in “DAEŞ” in sahneye çıkmasından büyük paralar kazandığını yazmıştır.

  • Elli Geranmeier, Avrupa Konseyi Diş Siyaset Danışmanı olup, İran ve Suudi

Arabistan ilişkilerini yürütür.

  • Samir Sumerdayiye, Saddam Hüseyin’e karşı Irak muhalefeti adına tutum alan,

ABD Irak Büyük Elçisi görevinde bulunmuştur.

  • Elen Leipson, ABD Ulusal Güvenlik Başkanı Yardımcı ve CİA Ulusal Casusluk

Konseyi eski Başkan Yardımcısıdır.

  • Silvia Teriaky, Siyasi analiz uzmanı olup İsrail, Filistin ve Ermenistan masasında

görevlidir.

  • Mesud Korkheil, Yakın Doğu analiz uzmanı.
  • Ali Baez, ABD Widro Wilson Merkezi yöneticilerinden biridir.

resm6

Sonuçlar:

Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi hezimete uğratılan darbe denemesinin Türkiye’ye 100 milyar US Dolara mal olduğunu açıkladı. Darbe gecesi 246 kişi öldü, 2100 yaralı var. Yaklaşık 60 bir asker, 3 000 yargıç, 10 000 polis, memur, üniversite öğretim üyesi vb görevden alındı. 30 vali görevden alındı, özel güçlerde temizlik yapılıyor. Askeri savcıların hepsi görevden alınırken, 103 amiral ve general da tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce ABD Başkanı’ndan Feytullah Gülen’i iade etmesini isterken, ABD ile dostluktan vazgeçtiğini bildirdi. Daha sonra T.C. Anayasa Mahkemesi idam cezası uygulanmasını ele aldı ki, bunun anlamı Türkiye’nin AB üyeliğinden vazgeçmesidir.

21 Temmuz’da Türkiye Avrupa İnsan Hakları Anlaşmasının uygulanmasını geçici olarak durdurdu. 23 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Muafız Alayı dağıtıldı.

524 eğitim öğretim merkezi kapatıldı, yüzlercesinin kapısına kilit vuruldu. 15 bin öğretmen ve 1 500 dekan açığa alındı. Bu arada 1 200 vakıf ve dernek, 19 sendika, 15 üniversite ve 35 sağlık merkezi kapatıldı. Birçok yayın ve dağıtım evi, kitle haber aracı, radyo ve tv izinleri kaldırıldı.

resm7

(Taksim meydanındaki anıt)

 

 

 

Reklamlar