Diyanet – Sen Edirne Şube Başkanlığı’nın organizasyonuyla Yunanistan ve Bulgaristan’da görev yapan papazlar, Edirne’deki imamlarla futbol maçı yapacak.

Diyanet – Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dostluk mesajı vermek ve Ramazan’ın bereketini de yaşamak adına bu projeyi ortaya koyduklarını söyledi.

Futbol maçları vesilesiyle Türk ve Hristiyan din görevlilerinin bir araya gelerek hoşgörü ve kardeşlik mesajı vermeyi hedeflediklerini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

“Edirne’de yaşamamız nedeniyle iki ülkeyle komşuyuz. Yunanistan’da Bulgaristan’da camilerimiz var, imamlarımız var. Biz de Edirne’deki imamlarla zaman zaman komşu ülkelerdeki meslektaşlarımızla görüşüyoruz. Son zamanlarda bir proje ürettik, ülkelerdeki imamların yanında Hristiyan din adamları da var. Futbol maçı yapıp bir mesaj verelim istedik. Peygamber efendimiz dönemindeki gibi birbirimizi incitmeden, güzel dostluklar kurabiliriz.

Bu kapsamda Bulgaristan’dan kentimize gelecek papazlarla maç yapacağız. Maç sonrası bir Türk baklavası ikram edeceğiz. Daha sonra Yunanistan’daki papazları kentimize davet edeceğiz. Ardından biz bu ülkelere gideceğiz. Bir süre sonra da o ülkelerdeki görevli imamlarımızla da Edirne’de maç yapacağız.”

Eroğlu, projeye Edirne Tarih ve Turizm ve Kültür Derneği’nin de katkı sunduğunu kaydetti.

Reklamlar