Gotse Deleçev Belediye Başkanı Vladimir Moskov ve Delçevo köyü muhtarı İvan Panayotov ile birlikte katıldığı “Bayır” adlı yerde düzenlenen sembolik bağ kesiminden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, gazetecilere demeç verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Devletin, kurumların ve politikacıların köylere büyük bir gönül borcu var. Küçük belediyelere ve köylere devlet yardımı, ulusal bir politika olmalı ve o zaman gençler yurtlarına geri dönecektir “diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Avrupa Birliği (AB) genelinde yoksulluk ve sosyal dışlanma riskinin Bulgaristan köylerinde yaşayan kişilerde en yüksek olduğuna dair verilere atıfta bulundu.

Yotova, Bulgaristan’ın bu yıl 2020 yıl sonrası AB bütçesini tartışırken ne gibi bir görüşü savunacağının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Şimdiki AB fonlarından yararlanma felsefesinin korunması bizim için hayati önem taşımaktadır. Junker Planı zengin ülkeler içindir” diye vurguladı.

Bundan önce, köy halkını, AB Parlamentosu milletvekilleri, Gotse Delçev Meclis üyeleri, komşu Yunanistan’dan gelen konukları bir araya getiren Delçevo köyünde düzenlenen Şarap Bayramı’nda konuşan Yotova,”Gözlerin Bulgaristan’a döndüğü bu aylarda en zengin tarih ve kültürü olan Avrupa ülkesi olduğumuzu göstermeliyiz. Bu, Şirin Bulgar köyü Delçevo’da görülüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Buradaki insanların burada iyi yaşaması ve köyleri koruması, güzel geleneklerimizi kuşaklara aktarabilmesi için Bulgar kurumlarını temsil eden bizler, hepimiz Bulgar köyleriyle ilgileneceğimize dair söz verelim. Bunu Bulgaristan’ın var olması için yapalım” diye çağrıda bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar