Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Bükreş’te düzenlenen “III. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”na katıldı.

GAÜN’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu Komitesi öncülüğünde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Romanya Bilimler Akademisi ortaklığında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen sempozyumun bu yılki teması “Balkan Tarihi ve Balkanlar’da Türk Dili” olarak belirlendi.

Türkiye ‘nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş’ın açılışına katıldığı sempozyuma, ABD , Bulgaristan, Hırvatistan, Hollanda, Kosova, Polonya, Romanya, Türkiye ve Ukranyalı toplam 147 bilim adamı katıldı. İki gün süren sempozyumda Türkiye’den Prof. Dr. Bilgehan Pamuk da konuşmacı olarak yerini aldı.

Bilim adamları, sempozyumda eskiçağlardan bugüne kadar olan süreçte Balkanların siyasi , ekonomik ve kültürel tarihi hakkında yaptıkları araştırmalar neticesinde elde ettikleri bilgileri bilim dünyasıyla paylaştılar.

Aynı zamanda Türk Dili’nin geçmişten bugüne Balkan dillerine etkisi ve halen var olan kelime zenginliği hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

Reklamlar