İCRA VE İFLAS KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Değerli dostlar,

Bilindiği üzere, her yıl Ekim ayında Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Raporu (Doing Business) yayımlamaktadır. 190 ülkede yatırım yapabilme kolaylığı ve düzeyi belirlenmektedir. Şu an ülkemiz 33. Sırada bulunmaktadır. 2017 yılında ise, genelde 69. Sırada yer alıyordu.

İş yapma kolaylığı raporunda ilerlemenin devamı için konkordato ve iflas müesseselerinde düzenleme, inşaat harçlarında, yapılmasında ve devrindeki bürokratik işlemlerde kolaylık, zorunlu mali sorumluluk sigortasındaki tazminat hesaplarında çerçevenin belirlenmesi gibi önem düzenlemeler içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Bununla birlikte, Başta Marmara Denizi olmak üzere denizlerimizdeki müsilaj sorununun sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla tüm partilerin önergeleri birleştirilerek Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Mavi Vatan hepimizin. Denizlerimizi, doğayı, çevreyi korumak ve gelecek nesillerimize daha yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak öncelikli hedeflerimizden olmaya devam edecek. Tüm partilerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Ekonomik devamlılık amacıyla, ticari ve ekonomik bütünlük arz eden işletmelerin bir bütün halinde satılması.
  • Konkordato mühlet kararı sonrasında rehin, taşınmaz devri gibi önemli işlemlerin komiserin görüşü ve alacaklılar kurulunun muvafakati neticesinde mahkeme kararı yapılabilmesi.
  • Konkordatonun başarısız olması neticesinde iflas kararı verilmesi durumunda mahkemenin tasfiyenin usulüne karar vermesi ve süreci iflas idaresi yerine komiserin tecrübesi sebebiyle yürütmesi.
  • Yapı kullanma izin harcının ve cins tahsisi harcının belediyelerce tahsil edilmesi; cins tahsisi harcını tahsil eden belediyelerin aynı gün bu bedeli Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarması.
  • Yapı kullanma izin belgesi düzenlenen tüm yapıların kat mülkiyetine geçirme gibi cins değişikliğinin resen yapılması.
  • Emlak Vergisi borcu bulunan taşınmazlara;

    – Devir ve ferağ yasağı getirilmesi,
    – Emlak vergisi borcu olmadığına dair belge istenmemesi, bunların elektronik ortamda sorgulanması.

  • İnşaat ruhsat başvurusunun, harca tabi tüm işlemler ve su ve kanalizasyon durum belgesini kapsayacak şekilde tek başvuruda yapılması halinde;

    – Bedellerin tek seferde tahsil edilmesi,

    – Su ve kanalizasyon durum belgesi bedelinin tahsil eden belediye tarafından aynı gün ilgili su ve kanalizasyon idaresine aktarılması.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss266.pdf

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

Av.Bülent TURAN
Çanakkale Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili

Reklamlar