BULTÜRK Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması”na katıldı. İstanbul’da faaliyette bulunan 200 Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşunun yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen “Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması”, 11 Ocak 2020’de Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesinde yapıldı.

Konuşmalar öncesi katılımcılar bölgede bulunan Türk çadırları ve Türk evlerini ziyaret ederek farklı coğrafyadaki Türk kültürlerini, kıyafetlerini, çeşitli günlük kullanılan el aletleri, savaş aletleri, müzik aletleri gibi bilgi ve görselleri inceledik.

Türk Dünyasının önemli temsilcileri hepimiz bir arada olmanın kivancini yaşadık. Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu dahil hepimizde güzel bir heyecan ve coşku vardı. Katılımcı dernek üyeleri ile tanışma ve sohbet ortamlarımız oldu.

Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşmasının açılış konuşmasında İstanbul’un sadece Türkiye’nin değil, aynı anda Türk Dünyasının da en büyük şehri olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, “İstanbul, Türk Dünyasının buluşma noktasıdır, Türk Dünyası Kültür Mahallesi de bunun en önemli merkezlerinden birisidir.” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Türk Dünyası ile ilişkileri daha da geliştireceklerini söyledi.

Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ve İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, fikirde, işte birlik” ilkesini benimsediklerini söyledi.

Açılış konuşmaları tamamlanmasına muteakip katılımcı dereklerden İBB başkanı Sn. Ekrem İMAMOĞLU’ na çeşitli hediyeler takdim edildi. Derneğimiz faliyetlerini kısaca anlatarak Rafet ULUTÜRK başkanımızın değerli kitabını da belediye başkanımıza takdim ettik. Mutluluklarını ve teşekkurlerini iletti. Hediye ettiğimiz kitabımızı okuyup, inceleyeceğini bildirdi.

Otağ Müzik Topluluğu Türk dünyasının farklı bölgelerine ait eserlerden müzik dinletisi icra ettiler. Bu etkinlikler İBB bünyesinde artarak devam edecek.

Hüseyin YILDIZ
BULTÜRK Derneği
Başkan Yardımcısı

Reklamlar