Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kasim Dal, “Bulgaristan’da en büyük sorun ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelere hiçbir yatırım yapılmıyor” dedi.
Çorlu’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Dal, 1 Aralık 2012’de yapılan büyük bir kongre ve yüksek katılımla partilerini kurduklarını ifade ederek, Bulgaristan’da yaşayan halkın bir değişim istediğini belirtti.

kasim-dalBeklenilen değişikliği yapacaklarını kaydeden Dal, “Halkın sesine yanıt vererek bu partiyi kurduk. Zaten tabanın isteği de buydu. ‘Bu 23 yıldan sonra bir de bizi deneyin’ diyoruz. Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oylarına talibiz” şeklinde konuştu.
Dal, Türkiye’de yaşayan ve Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak kişilerin eskiden büyükelçiliğe ve konsolosluklara dilekçe verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Son edindiğimiz bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye’de 86 sandık kurulacak diye karar almış.

Bunların 6’sı da Çorlu’da olacak. Kim Bulgaristan vatandaşıysa, buradan çağrı yaparak, oy kullanmaları için sandığa gitmelerini istiyoruz. Çok kısa zamanda yaklaşık 15 bin üyemiz oldu. Daha 4-5 aylık bir partiyiz. Özellikle de gençlerden çok büyük destek alıyoruz.

Kadrolarımızda genç ve tecrübeli insanlara yer verdik. Bulgaristan’da gelecek gençlerin. Bulgaristan’da en büyük sorun, ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelere hiçbir yatırım yapılmıyor.”

-“Türkiye Devleti’nin desteği bizim için çok önemli”-

Dal, Bulgaristan’da Türk ve Müslümanların yaşadığı bölgelerde Türkiye’den gidecek büyük sanayicilerin yatırım yapması yönünde bir beklenti olduğunu da vurguladı.

Bulgaristan’da genç yaşta cezaevine girdiğini anlatan Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha 22 yaşımdayken 1985’te cezaevine girdim ve 3,5 yıl hapiste kaldım. 23 yıldır beklentimiz, Bulgaristan’da yaşayan Türk halkına zulüm yapanların cezalarını almasıydı ama bu olmadı. Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Bu bölgelere yatırım yapılması ve istihdam yaratılması konusunda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan söz aldık. Maalesef 23 yıldır Türkiye Devleti ve Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızla bir kopukluk var. Bunun için biz, iki ülke yönetimi arasında çok iyi bir köprü olmak istiyoruz. Türkiye Devleti’nin desteği bizim için çok önemli.”

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin eski lideri Ahmet Doğan’a yönelik saldırıyla ilgili soru üzerine de Dal, kuru sıkı tabancayla gerçekleştirilen saldırıyı parti olarak kınadıklarını söyledi.

Reklamlar