Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, Plamen Oreşarski’nin kurduğu kabinede Mukaddes Nalbant’ın Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı görevine aday gösterdi. Üçlü Koalisyon döneminde bu görevi alan Momçilgrad (Mestanlı) doğumlu Mükaddes Nalbant, başarıyla yerine getirmişti.

mukaddes-nalbantHÖH partisi, Nalbant’ın azınlık gruplara mensup çocuklara yönelik parti politikasını en iyi bir şekilde gerçekleştireceğine güveniyor. Sorun çok ciddi, çünkü istatistiklere göre geçen öğretim-eğitim yılında etnik azınlıklardan yüzde 46 oranında 1. sınıf öğrencileri olduğunu gösteriyor. Onların büyük bir bölümü de derslerini öğrenmekte, Bulgarca ve Anadili’ni okumakta zorlanıyorlar.

Nalbant, Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nda kilit bir figür olacak, çünkü eğitim sisteminin tüm katmanlarında görevde bulunduğu için büyük deneyime sahiptir. Tıp çevrelerinden gelen Eğitim ve Bilim Bakanı Aneliya Klisarova’nın Mukaddes Nalbant’ın profesyonelliğine güvenmesi bekleniyor.

Bakanlıkta görevli meslektaşlarının neredeyse yarısı Nalbant’ı telefondan arayıp, biran önce iş yerinde görmek istediklerini dile getirmişler.

Hatırlatmak gerekirse, Nalban’ın Bakan Yardımcı olduğu dönemde Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim gereksinimli çocuklar için Kaynak Merkezleri faaliyete açıldı. Onlardan biri etnik azınlıklara mensup çocukların resmi Bulgar Dili’ni iyi öğrenmelerine yardımcı olan Eğitim Entegrasyon Merkezi. Mukaddes Nalbant, eğitime yönelik Avrupa Birliği politikaları üzerine de çalışmalar yürütüyordu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar