Konu: Osman Oktay’ın 24 yıldan sonra anlattıklarına kulak verelim.

           Korman İsmailov ile Ruşen Riza FETÖ okullarında hazırlandı!

          Subaşındayız, suyun aynasına bakıyoruz.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) eski Başkan Yardımcısı ve Örgüt İşleri Sekreteri Osman Oktay anlatıyor:

FÖTÖ terör örgütü şefi Feytullaf Gülen’in Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS) ile bağları masal değildir. HÖH kadrolarını FETÖ eğitmiştir.

Bugün Özgürlük ve Şeref Partisi Genel Başkanı ve Reformcu Blok listesindeki Cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Korman İsmailov ile Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ruşen RizaHizmet” eğitim sisteminde eğitilmiştir.

Feytullah Gülen örgüt yapısı ile HÖH örgüt yapısının birbirine bağlı olduğu biliniyor. Anlatılanlar eski efsane değildir ve 24 yıldan beri canlı tutulan FETÖ-HÖH ilişkileri konusunda gözümüzü Türkiye iletişim araçlarının açmasına da gerek yoktu.

Oktay şunları vurguladı:

Geçen yüzyılın 90’lı yıllarından başlayarak, T.C. hükümetinin Sofya Büyük Elçiliği üzerinden yaptığı teklife uyularak, Bulgaristanlı Müslüman Türk gençlerin Feytullah Gülen’in Türkiye’deki eğitim merkezlerinde okutulması programı hazırlanıp kabul edildi ve onaylandı.  Bu program yetim, yoksul ve yetenekli öğrencilere burs verilmesini de öngördü.  FETÖ-HÖH Eğitim Programı 1992’de uygulamaya kondu. Gençleri bulup toplama ve Türkiye’ye gönderme hakkı HÖH partisine ve T.C. Büyükelçiliğine tanındı.

Türk tarafıyla imzalanan sözleşme gereği, Türk tarafının isteğine uyularak bu gençlerden 50’si Pomak olmak üzere, her yıl toplam 100 genç Türkiye’ye yüksek öğrenime gönderildi. Ayrıca bu 100 gençten yarısı kız olmalıydı. Bu aday gencilerden her biri evlenmeme, Türkiye’de kalmama ve öğrenimini tamamladıktan sonra Bulgaristan’daki köy ve kasabalarına geri dönme gibi özel yükümlülük de kabul ediyorlardı. İlk aşamada Türkiye’ye öğrenci gönderme komisyonunun çalışmalarını Şerife Mustafa ile Prof İbrahim Tatarlı yönetti. Daha sonra bu görev Birleşik Demokratik Güçlerden (ODS) milletvekili seçilen Güner Tahir tarafından yönetildi.  Bu programa göre Türkiye’de eğitilen gençlerin toplam sayısı 3 bin dolayındadır. Onların arasında HÖH partisinin siyasi, kamu idaresi, muhtar, şirketler çemberine örülmüş firmalarda görev alan kadrolar vardır. HÖH-DPS Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza ile Reformcu ve milletvekili Komsan İsmailov da Feytullah Gülen eğitim programı ürünüdür. HÖH kadro havuzu, başka bir değişle yönetime yakın duran ve yönetim tarafından beslenen kadro tabakası baştan aşağı Feytullah Gülen yardımlarıyla oluşturulmuştur.

Aynı ilkeden yararlanarak biri Sofya’da ikincisi de Plovdiv’te –Bulgaristan Eğitim Bakanlığından yetki lisansı almış, iki okul açıldı. Bu okullardaki eğitim öğretim kadroları Türkiye devleti tarafından gönderilmiş olup, eğitilen öğrenciler de HÖH-DPS partisi yönetim kadrolarının evlatlarıydı. Yıllar içinde, HÖH-DPS partisi Türkiye’de hangi öğrencilerin eğitileceği konusunda son söz sahibi olabildi. Bu da, skandallara neden olurken, şüphe uyandı, bu işte para oynadığı kuşkuları belirdi.

Oktay şunlara da işaret ediyor.

Bazı yerli analizcilerin A. Doğan partisinin etkinliklerini, Gğlen medyasının ağzına Doğan’ı sıkıştırarak, Ankara bizim iç işlerimize karışıyor gibi saçmalıklar yaymasına ve savunmada bulunmasına şaşıyorum.

Bu incelemeleri yapan Bulgar uzmanlar 25 yıldan beri nerede uyuyordu? Bu yıllarda HÖH-DPS partisi Türkiye tarafından finanse ediliyor ve Türkiye’nin buyurduğunu yapıyordu.

Son 30 yılda T.C. hükümetlerinin hepsiyle sıkı işbirliğinde bulunan F. Gülen örgütü bugün bir terör örgütü FETÖ olarak tanıtıldı. Bu, “Hizmet’’in eğittiği binlerce kadronun da terörist olduğu anlamına gelir mi?

Osman Oktay şu soruyu yöneltiyor.

Ruşen Riza ile Korman İsmailov da FETÖ örgütünden iki terörist midir?

FETÖ örgütü ikisine de kancayı takmıştır!

Osman Oktay’a göre, Hak ve Özgürlük Partisi kendisini aklamak için kafasını kuma saklamasın! Çünkü Feytullah Gülenle ilişkilerimiz her zaman Bulgar milli menfaatleri yararına olmayan ilişkilerdi.

Bizi izleyin, okuyun ve arkadaşlarınızla paylaşınız.

Reklamlar