Bugün hayvan üreticilerin Maliye Bakanı Petır Çobanov, Parlamento Tarım Komisyonu Başkanı Svetla Bıçvarova ve Tarım ve Gıda Bakanı Dimitır Grekov ile uzun süreli anlaşma imzaladıkları bildirildi. hayvan-ureticileri-inek

Süt İşletmecileri Birliği’nden Dimitır Zorov, tarım sübvansiyonlarının yüzde 70’ini bu yılın sonuna kadar, gelecek yıl 15 Ocak’a kadar ise kalan diğer parayı alacaklarını söyledi.

Tarım sektörüne ilişkin örgüt temsilcileri Maliye Bakanı Petır Çobanov ile anlaşma imzalamak için Parlamento’ya geldiler. Onlar bütçenin görüşülmesinden dolayı Meclise bugün geldiklerini izah ettiler.

Geçen hafta tarım üreticileri düzenledikleri protesto esnasında sübvansiyonların ödenmesi talebiyle Trakya otobanını kapattılar.

Zorov, “Bugün tarım sektörüne ilişkin en önemli anlaşmalardan birini imzaladık” dedi. Anlaşmanın gelecek yıl sübvansiyonun tam miktarının mevcut yıl içinde ödenmesini ve ödemelerin geciktirilmemesini öngördüğü belli oldu.

Böylece hayvan başına tüketim vergisi için para sağlanmış olacak. Yılsonuna kadar Mera Kanunu’nda düzenlemeler yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar