Bugün Parlamento kürsüsünde konuşan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Başkanı Lütfi Mestan, partinin Hristo Biserov olayını kapayıp gizlemediğini ve siyasi cevabı verdiğini kaydetti. lutfi-mestan-hoh-dps

HÖH Başkanı, AB Başbakanları Konseyi’nın gelecek oturumlarında Bulgaristan ve Bulgar hükümetinin özellikle offshore bölgelerindeki bankaların üst düzeydeki siyasetçilerin banka hesaplarını açıklamalarını mecbur kılan ortak Avrupa düzenlemesi hazırlanıp geliştirilmesi girişiminde bulunmasını ısrar edeceğini belirtti.

Lütfi Mestan, “Banka sırrı prensibi bilinmesi gerekene yol vermelidir” diye ifade etti.

Mestan, bu fikrin 20 Kasım 2013 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nda toplanacak Milli Güvenlik Danışma Konseyi’nde paylaşılacağını belirtti.

Lütfi Mestan, “Böyle bir kararın ekonomi açısından uygun olmadığı yönünde düşünceler duyduk, fakat biz buna razı değiliz. Bizi kimse siyasetle uğraşmaya mecbur etmiyor. Bu kendi seçimimiz ve bunun için kısıtlamalara tabi olacağız, banka hesaplarımızın açıklanmasına da razı olacağız. Hristo Biserov meselesi konusunda bu cevabı veriyoruz” diye ileri sürdü.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar