Boyko Borisov hükümetine karşı güvensizlik oyu önergesi ile ilgili tartışmalara 3 başbakan yardımcısı; Tomislav Donçev, Krasimir Karakaçanov, Valeri Simeonov ve bazı bakanlar katıldılar. Ama Başbakan Boyko Borisov bu tartışmaya katılmadı.

Güvensizlik oyu önergesi, yolsuzlukla mücadelenin başarısızlığı yüzünden BSP Koalisyonu tarafından sunulmuştur. Tartışmalar sırasında HÖH Partisi’nden Ceyhan İbryamov, “Yolsuzluk, uyumsuz yönetimin, yönetim için net bir vizyon ve strateji önermeyen zararlı modelin neticelerinden biridir” şeklinde konuştu.

GERP ise, hükümetin yolsuzlukla mücadele politikasını savundu. Volya Partisi’nin Başkanı Veselin Mareşki, güvensizlik oyu önergesinin hükümetin düşürülmesi için yapıldığını ve bunun bugün ülkeyi belirsizliğe iteceğini açıkladı.

Dnevnik Gazetesi’ne göre güvensizlik oyu önergesinin Perşembe günü oylanması bekleniyor. Güvensizlik oyu önergesi, BSP ve HÖH tarafından desteklenmektedir. Bu partilerin oylarıyla hükümet düşürülememektedir. Çünkü BSP ve HÖH iki parti toplam 105 milletvekili oyu sağlayabilir. Hükümetin düşmesi için 121 milletvekilinin oyu gerekmektedir.

 

bghaber

Reklamlar