GÖNÜL VE DAVA ADAMI Dr. Necdet ÖZGÜR’ÜN ARDINDAN:

 Ahmet Selim ARSLAN

Değerli dostlar;
03.06.2016 Cuma günü BULTÜRK (Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği) Genel Merkezinde Genel Başkan Sayın Rafet ULUTÜRK’ün Gençlere yönelik “Evlâdı Fatihan”lık nedir ? konulu oldukça anlamlı ve yararlı bir Konferansta bulunduk.
Oldukça faydalandığımız bu etkinlikte bizleri Anadolu’yu “Bayrampaşa Tokatlılar Dernek ( BAY TOK DER ) Başkanı olarak temsilin yanısıra “Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği”mizide temsilen dolayı gurur onurlandıran Bir görüntüye dikkat çekerek siz dostlarımızla yapılan uygulamayı paylaşmak istedim.
Söz konusu Konferans Bultürk Derneğinin “Dr. Necdet ÖZGÜR. ” isminin verildiği Kütüphane ve toplantı salonunda yapıldı. Burada da gördük ki çok para insanı öldükten sonra yaşatamıyor amma VEFALI arkadaşlar bunları ölümsüz yapabildiklerini gördük…
DR . Necdet ÖZGÜR’ü çok yakınen tanıyan ve Sohbetimiz olan birisi olarak onunla ilgili sizlerle bazı dinlefiklerimden yola çıkarak bilgi paylaşımında bulunmak arzu ediyorum.
Sayın Dr . Necdet ÖZGÜR 06.01.1954 tarihinde Bulgaristan’ın Rüzgar ili Karlova (Dyânkovo) köyünde doğmuştur.
Gönül ve Dava adamı olan Dr. Necdet ÖZGÜR ilk ve orta öğretimini 1968 yılında köyünde tamamlamıştır. Lise talebesi olduğu dönemlerde Bulgaristan Devletinin Türklere karşı uyguladığı yoğun Asimilasyon, işkence ve baskılara karşı ülkesinde Türk-İslam davası ve Türk Milliyetçiliğinin yılmaz Fedakâr Vefakâr ve Yılmaz savunucusu bir genç olarak kendisini her türlü Zulme ve baskıya rağmen inandığı dava ve Mensubiyetiyle gurur duyduğu Türk Milletine adamış bir gönül ve dava adamı olmaya adamış tır.

1972 yılında Liseyi bitirerek 1974 yılında Askerlik vazifesini ifa etmek üzere Asker ocağına gitmiş Askerliğinin bitimiyle birlikte 1976 yılında Ruscuk Sağlık Üniversitesi ni kazanarak 1979 yılında Üniversite tahsilini tamamlamıştır.
Ocak 1985 tarihinde Bulgar Devletinin dayattığı Bulgar ismini kabul etmediği için aynı gruptaki Türklerle birlikte ismi anılır.
Bu karakter ve kariyerinden dolayı sık sık tecyiz edilmiş hapis yatmıştır
1989 Göç hareketleriyle Türkiyeye göç ederek Mücadelesini ve yaşantısını Türkiyede aynı maksat ve gayelerle Kalp doktoru olarak sürdürmüştür. Emekli olana kadar kapısına giden tüm hastalarına ayrım yapmadan yeminine sadık olarak hizmet vermiştir.

Sayın Dr. Necdet ÖZGÜR Türkiye ye geldikten sonrada çalışmalarını devletin dışında sosyal olarak STKlarla omuz omuza içlerinde bulunarak devam ettirmiştir.

Bu STK lardan en önemlisi Yönetim Kurulu üyeliğindede bulunduğu BULTÜRK ( Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği) ve Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’tür. Özü sözü bir mert bir kişiliğe sahip olan Dr. Necdet ÖZGÜR Geçmişte Hapis cezası ile tecyiz edilen kişilerin ve Istanbul’da bulunan bazı Dernek Başkanları ve yöneticilerinin bulunduğu toplantıda yapılan bazı haksız eleştiri ve suizanlar karşısında vefa ve sadakat duygularının verdiği cesaret ve şiddetle Kuzey Güney yada eski yeni göçmen olarak vsy. türlü ayrım yapan Dernek yönetici ve haziruna gerçek dostluk ve Milliyetçi duruşun dersini vererek “Razgsrtlı olduğum halde Kırcaali’li BULTÜRK ( Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği ) Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ü destekliyorum onunla birlikteyim diyebilmiştir.

BULTÜRK Genel Başkanı Sayın Rafet ULUTÜRK’LE yaptığı görüşme ve istişarelerin sonunda 2014 yerel seçimleri için Razgart ili Kubat ilçesine giden Sayın Dr. Necdet ÖZGÜR orada kurduğu bir dernekle tek başına eşi ve dostlarıyla birlikte yaptığı müthiş çalışma sonunda 26 yıl sonra Belediye Başkanlığını HÖH den alarak büyük bir başarı elde ederek dostlarını ve sevenlerine mutlu etmiştir.

Ancak; Sayın Dr. Necdet ÖZGÜR bey bu yıl (2016 ) geçirdiği bir kalp krizi sonucu ebediyete irtihal etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet Başta kederli ailesi olmak üzre tüm dost akraba ve sevenleriyle birlikte Bulgaristan Türkleri ne başsağlığı ve sabrı Cemil niyaz ediyoruz. işte vefa işte Gönül adamı işte dava adamı. Hülasa işte DOST.
Bu vesileyle böyle vefa örneği bir insana dava adamına BULTÜRK ( Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği ) Genel Başkanı Sayın Rafet ULUTÜRK ve değerli yönetim kurulu üyelerinin “Dr. Necdet ÖZGÜR” ismini bir vefa örneği olarak Kütüphane ve Konferans salonuna vererek onu yâd etmiş oldukları için.

Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği Genel Sekreteri ve Bayrampaşa Tokatlılar Dernek ( BAY TOK DER ) Başkanı olarak şahsım ve temsilinde bulunduğum tüm kurumlarımız ve üyelerimiz adına tebrik ve taktir ediyor. Başarılı çalışmalarının devamını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Sonsuz Saygı ve muhabbetlerimle.

Vesselâm Ahmet Selim ARSLAN.

13307488_229938960722629_4222576425391706289_n

Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği Genel Sekreteri. Emmoğlu

Reklamlar