Kırcaali’nin Gluhar (Sağırlar) köyündeki Sveti Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’nun öğretmen kadrosunun, bugün sivil itaatsizlik başlatarak mahkeme kararıyla okul müdürü görevine geri dönen Şirin Hayrullah’ı eğitim kurumu binasına girmesine izin vermedikleri bildirildi. gluhar-okulu

Öğretmenlerin eski müdürü, okulu kötü idare etmesi sonucunda eğitim kurumunun borca batması ve sürekli okulda stres ortamı yaratmasından dolayı istemediklerini ileri sürdükleri açıklandı. Öğretmenlerin yeni müdür Nejdat Hacı’dan çok memnun oldukları ve onun görevini sürdürmesini istedikleri ortaya çıktı.

Okula avukatıyla gelen eski müdürün anahtarların verilmediği için okula giremediği anlaşıldı.
Olay yerine gelen polis ekipleri üzerlerinde kimlik kartı olmayan ve gerilim yaratanların isimleri alarak uyarıda bulundukları belirtildi.

Okuldaki tüm öğretmenlerin eski okul müdürünün okula dönmesine karşı oldukları belli oldu.

Bulgaristan Bağımsız Sendika Konfederasyonu ve örgüte bağlı Öğretmenler Sendikası’nın Kırcaali temsilcilerinin de olay yerine geldikleri kaydedildi.

Protesto eyleminden haberdar olan Eğitim ve Bilim Bakanı Ana Klisarova’nın öğretmen kadrosunun temsilcileriyle konu hakkında görüşmek istediği anlaşıldı. Bunun üzerine bugün Bakanlıkta görüşme yapmak üzere başkente üç öğretmenin gideceği bildirildi.

Ayrıca Şirin Hayrullah’ın da Bakan ile görüşeceği belli oldu.

Protesto eyleminde bulunan öğretmenler sorun çözülemezse, yarın greve geçeceklerini duyurdular.
Gluhar köyü muhtarı Erkan Hüseyin olayla ilgili, “Sorun biran önce çözülmeli. Bir ay sonra bu olayın eğitim sürecine, çocuk ve velilerine de yansımasına izin vermemeliyiz. Gluhar’da gerilim olmasını istemiyorum. Ben her iki müdürle de iyi çalıştım” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar