Kırcaali’nin Gluhar (Sağırlar) köyündeki Sveti Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’nun öğretmen kadrosu dün mahkeme kararıyla okul müdürü görevine geri dönen Şirin Hayrulla’yı protesto ederek okula girmesine izin vermediler. Şirin Hayrulla’nın okulu idare etmesinden memnun olmadıklarını söyleyen öğretmenler, müdür tayin edilen Nejdat Hacı’nın görevini sürdürmesini istediklerini duyurdular. gluhar-sagirlar-okulu

Protesto eyleminden haberdar edilen Eğitim ve Bilim Bakanı Ana Klisarova dün öğleden sonra öğretmen kadrosunun üç temsilcisiyle görüştü. Bakanın girişimiyle düzenlenen görüşmede tüm ilgili tarafların yer aldı. Ayrıca Eğitim ve Bilim Bakan yardımcıları Atanaska Teneva ve Mukaddes Nalbant ve Bakanlıktan uzmanların da hazır bulunduğu belli oldu.

Görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada Bakan Klisarova, “Ortada mahkeme kararı var ve onu uygulamak zorundayız. Bulgaristan bir hukuk devletidir. Şirin Hayrulla’nın artık eski okul müdürü Necdat Hacı’ya el uzatarak onu öğretmen görevine tayin etmesine karar verdik.

Bunun dışında müdürün işine geri dönmesine karşı çıkan öğretmenlerin görevlerinden azlettirilmemesi kararı alındı. Birinci adım budur. İkinci adım olarak Bakanlık’tan iş arkadaşlar titiz bir şekilde okulda olup biteni takip edecekler. Bakanlığın temsilcileri 1. devrede elde edilen sonuçların analize edileceği Öğretmenler Kurulu toplantısında yer alacaklar” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar