Sofya Şehir Mahkemesi, Oktay Enimehmedov’un dönemin Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) lideri Ahmed Doğan’a saldırısıyla ilgili davanın ilk mahkeme duruşmasını Doğan’ın mahkemeye gelmemesi nedeniyle başka bir tarihe erteledi.oktay-enimehmedov-mahkemede
Ahmed Doğan’ın bir sonraki duruşma tarihinde mahkemeye  gelmemesi ve geçerli mazeret göstermemesi durumunda, duruşmaya zorla getirilmesine karar verebileceği açıklandı. Bir sonraki duruşmanın 24 Eylül günü saat 10’da gerçekleştirilmesine karar verildi.
25 yaşındaki Oktay Enimehmedov, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin (HÖH) 19 Ocak 2013 tarihinde yapılan 8. Olağan Kongresinde parti lideri Ahmed Doğan’a kurusıkı tabancayla saldırmış ancak silahın tutukluluk yapması nedeniyle eylem gerçekleştirilememişti. Enimehmedov, tabancanın tutukluluk yapmasının ardından parti milletvekilleri ve korumalar tarafından etkisiz hale getirilmişti.
Enimehmedov, saldırının ardından Ahmed Doğan’ı öldürmek istemediğini, sadece sistemin değişmesi gerektiğini göstermek amacında olduğunu belirterek, ‘Mevcut sistemin değişmesi gerektiğine inanıyorum’ demişti.

 

Ajans Bg

Reklamlar