Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında GERB Genel Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov, “GERB ve Demokratik Güçler Birliği (SDS), mayıs ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerine ortak aday ile katılma konusunda anlaştı” diye bildirdi.

Daha sonra Başbakan ve GERB Genel Başkanı Boyko Borisov ve SDS Genel Başkanı Rumen Hristov, ittifak protokolü imzaladılar.

Borisov,” Yapılarımız tüm adayların kazanması için eşit derecede iyi çalışacak ve önceki seçimlerde olduğu gibi tercihli oy kullanmakla ilgili hile yapılmayacak” dedi.

SDS Genel Başkanı Rumen Hristov, partinin önerdiği AB Parlamentosu milletvekili adaylarının Aleksandır Yordanov ve İliya Lazarov olduklarını açıkladı. GERB ve SDS’nin ortak aday listesinde SDS’nin iki adayı yer alacak, onlardan birisi listenin 6.sırasında yer alacak.

İttifak protokolünü imzaladıktan sonra Hristov,”GERB ile ittifak müzakerelerimiz sona erdi. SDS, ortak bir zafer elde etmek için tüm gücünü harcayacaktır” diye belirtti. Hristov, AP milletvekili adaylarını belirleme kararının zor bir karar olduğunu söyledi.

Hristov,”15 aday adayımız vardı, üç kişi adaylıktan vazgeçtik. Ortaklarımızla birlikte Aleksandır Yordanov’un listede 6.sırada yer almasına karar verdik. İkinci adayımızın SDS Genel Sekreteri İliya Lazarov olmasına karar verdik” diye sözlerine ekledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar