Cumartesi günü Momçilgrad Bivolyane (Mandacı) köyünde bulunan Elmalı Baba Tekkesi’nde düzenlenen büyük mayeye milletvekilleri, belediye başkan yardımcıları, yerel yönetim temsilcileri akın ettiler. Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen geleneksel maye ile Momçilgrad Belediyesi’nde sonbaharda yapılan toplam 11 maye başlamış oldu. elmali-baba-mayesi-yapildiBu yılki Elmalı Baba mayesine geçen yılkinden oldukça daha büyük ilgi vardı. Cem Vakfı Güney Bulgaristan Şubesi’nden organizatörler, “Her yıl burada sadece bölgeden değil, ülkenin dört bir yanından yüzlerce misafir oluyor” diye paylaştılar. Onların ifadesine göre Elmalı Baba mayesine 3 bine yakın kişi gelmiştir. Onların arasında Tatul köyü yakınındaki Orfeyus Tapınağı’nı ve Harmankaya’yı ziyaret etmeye gelen meraklı turistler de vardı.

Geleneksel Elmalı Baba mayesine katılan resmi konuklar arasında Momçilgrad, Kırcaali ve Cebel belediye başkanları Akif Akif, Hasan Azis ve Bahri Ömer, HÖH milletvekilleri Erdinç Hayrullah, Mustafa Ahmet, Mehmet Ataman ve Kırcaali Vali Yardımcısı Musa Yusuf hazır bulundular.

Cem Vakfı Güney Bulgaristan Şube Başkanı Mustafa Mustafa ve Güney Bulgaristan Alevi Topluluğu Dedesi Mehmedali Dede’nin rehberliğinde konuklar 2011 yılında restore edilen cami, medrese ve evliya türbelerinden ibaret eşi benzeri olmayan dini merkezini gezdiler.

Bölgede yaşayan onlarca vatandaş, milletvekilleri ve yerel yönetim temsilcileriyle sorunlarını paylaşma fırsatını değerlendirdiler. Onlar da problemlerin üstesinden gelinmesi için yardımcı olmaya söz verdiler.

Maye kapsamında, hayırsever amaçla vatandaşların bağışladığı eşya ve hayvanların açık arttırmayla satışı yapıldı. Program yerel bir grubun müzik icralarıyla devam etti. Mayenin organize edilmesi sebebiyle şükür duası yapıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar