Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğunun 06 Haziran 2018 tarihinde, Filibe Muradiye camii önünde düzenlediği iftara Filibe Vali Yardımcısı Evelina Apostolova, Filibe Belediye Meclis Başkanı Savina Petkova, Belediye idaresinden temsilciler, Kırcaali ve Hasköy Bölge Müftüleri, Ustina İmam Kursu müdürü ve eski Başmüftü Selim Mehmet, işadamları, Türkiye’den gelen misafirler, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, şehirde yaşayan farklı din ve etnik gruplarının temsilcileri katılmıştır. İftar programı çerçevesinde düzenlenen Yuvarlak Masa’ya Başmüftü Yardımcısı Murat Pingov, Yahudi topluluğunun temsilcisi ve Şalom Derneği’nin başkanı Svetlozar Kalev, Filibe Bölge Müftüsü, Filibe Belediyesi’nin “Sosyal Pollitika” dairesinden uzman Petır Gramatikov katılmıştır.

Filibe Müslümanlar encümenliği Başkanı Ahmet Pehlivan tüm katılımcıları selamladı ve yaklaşık 80 yıldan sonra bu caminin önünde bu geleneği geçen yıldan itibaren yeniden başlattıklarını belirtti.

Ahmet Pehlivan konuşmasında ”Tüm etnik grupların ve dinlerin temsilcileri bir masaya oturup hoşgörü ve dostluk ilişkilerinin var oloduğunu gösteriyoruz. Biz siyaset ve oy için konuşabiliriz. Ancak hepimizin dünyada terorün olmaması için çalışmamız gerekiyor” diye ifade etti.

Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli, “Bu gece hepimiz, farklı din ve etnik gruplar olarak, bir masada beraberiz, birlikte yiyeceğiz ve böyle de Filibe’nin hoşgörü kenti olduğunu ispatlayacağız” dedi.

Türkiye Başkonsolosu Hüseyin Ergani, “Filibe bize daha fazla umutla yaşamaya vesile oluyor” dedi ve İbrahim’in İbranice hikâyesini hatırlattı. Devamlı misafirlerinin olmasına rağmen masada yemeğin hiç bitmediğini söyledi. Masanın her zaman dolu olmasını diledi. Ergani, güzellikler ve iyilikler paylaştıkça çoğalacaktır diye sözlerine ekledi.

İftarda özel olarak hazırlanmış olan yuvarlak masada tüm etnik ve dini grupların temsilcileri bir arada yemek yediler.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar