Üç dinin temsilcileri, “Etnik Seyyar Mutfak” başlıklı etkinlik sırasında Avrupa Kültür Başkentinden bir barış mesajı gönderecek. Belediyeden üç din temsilcilerinin, 17 – 19 Mayıs tarihlerinde Plovdiv şehrinde mutfak fuarına katılacakalrını bildirdi.

Cuma Camii önündeki açık alanlar, 17 Mayıs’ta başlayacak ve üç gün sürecek olan ve üçüncü kez düzenlenen  ortak “Etno seyyar mutfak” katılımcılar için büyük bir sahneye dönüşecek . İzleyiciler  etno müziği, dans, tiyatro ve opera dinleyevbilecek. Avrupa Kültür Başkenti olduğu bu yılda Plovdiv’te 12 topluluktan üç din temsilcileri farklı milletler ve dinler arasında barış , karşılıklı saygı ve hoşgörü mesajını vermektedir.

“Zaedno”-“Birlikte” Vakfı’nda bir araya gelen şehirde yaşayan en büyük etnik topluluklar, zengin ve son derece ilginç bir kültürel program gösterecek. Buna ek olarak ziyaretçiler farklı halkların ulusal yemeklerinden birer yudum alabilecek.

Türk, Rus, Yahudi, Ermeni, İtalyan, Fransız topluluklarının yanı sıra Tatarlar, Karakaçanlar, Çekler ve Slovakların temsilcileri “Birlikte Masada” fuarının ilk akşamına katılacaklar. Ziyaretçiler Karakaçan pidesi, kıyılmış etli Ermeni aile makarnası, Tatar belaşi, 15. yüzyıldan kalma ünlü Çek tatlılarını, Fransız ulusal yemeği “Part Flambe” dahil olmak üzere pek çok enteresan lezzetli yemekleri görebilecek ve tadabilecek.Etkinlik, 2019’daki Plovdiv Kültür Takvimi’nin bir parçası.

 

BNR

Reklamlar