Üç kıtadan dans grupları 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 25. Uluslararası Folklor Festivali için Plovdiv’e geliyor. İspanya, Hindistan, Moldova, Mali, Sırbistan ve Bulgaristan folklor grupları festivale katılımlarını onaylamış bulunuyor. Yerli toplulukların çeşitliliğinden dolayı Bulgaristan’ın temsil edileceği konserler en çok beklenenlerden.

“Trakya” folklor topluluğu ise kuruluşunun 45. yılına özel konser verecek. Her akşam toplulukların her biri ikişer konser verecek. Saat 18:00’da başlayacak ilk konser şehrin ana caddesindeki defileleri son bulurken, ikincisi ise saat 20:00’de Antik Tiyatro’da resmi konserleri şeklinde düzenlenecek. Konserlere girişler ücretsizdir.

Plovdiv’deki sahnelerle beraber festival komşu şehir Peştera’da düzenlenecek konserlerle de devam edecek. Peştera’da 30 Temmuz’da Hindistan, Moldova dans toplulukları sahnede olacak, 31 Temmuz’da ise Mali ve Sırbistan grupları sahneye çıkacak.

1 Ağustos’ta Plovdiv Belediyesi binası önünde kurulan açık hava sahnesinde “As she sings” projesi tanıtılacak. Yahudi, Bulgar ve Romen kültüründen sanatçıları bir araya getiren proje “Plovdiv 2019” Vakfı ve 2018 Avrupa Kültür Başkenti Hollanda’nın Leeuwarden şehrinin ortak çalışmasıdır. Projede yer alan katılımcılar Hollandalı müzisyenler, Plovdiv Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi temsilcileri ve “Brestovitsa” orkestrasından oluşuyor. 2 Ağustos’ta Antik Tiyatro sahnesinde festivalde bulunan bütün toplulukların katılacağı konser gerçekleşecek.

 

BNR

Reklamlar