Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor. Bu münasebetle dün akşam Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu tarafından Filibe Hristo Botev Kültür Evi’nde Kırcaali, Haskovo (Hasköy), Smolyan (Paşmaklı) ve ülkenin başka şehirlerinden siyasetçilerin, toplum önderlerinin, dini, kültür ve sanat kuruluşların temsilcilerinin ve öğretmenlerin davet edildiği resepsiyon verildi.

T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona yoğun katılım vardı.

29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Modern Türkiye’nin bugünkü ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında bulunuyor. Örneğin: Yalnızca İstanbul’un Gayrisafi Yurt içi Hasıla’sı (GSYH) Macaristan’ın veya Çek Cumhuriyeti’ninkisinden büyük! Bir diğer önemli gerçek, ülke nüfusunun yarısının 29 yaşın altında olmasıdır.

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, okuduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim’in Türk milleti için en büyük bayram olduğuna dair sözlerini anımsattı. Başkonsolos, Türklerin ve Bulgarların kardeş halk olduğunu, iki kardeş halk arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha iyi olduğunu vurguladı. Ekonomideki ve özellikle de TürkAkım projesindeki ortaklığın yanı sıra Türk yatırımı olan Filibe’de fabrikaların açıldığını belirten Hüseyin Ergani, Başbakan Boyko Borisov’un bu konuda duyarlılık gösterdiğine işaret etti. Başkonsolos, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajını okudu. Türkiye Cumhurbaşkanı, ülkenin 81 ilinde ve yurt dışında yaşayan Türklere hitap etmektedir. Erdoğan, mesajında Allah’ın ve milletin yardımıyla ülkeye yönelik kurulan bütün tuzakların bozulduğunu vurgulamaktadır.

Türk ve Bulgar klasiklerinin eserlerinden oluşan büyüleyici bir konser programı, Filibe Kültür Evi salonunu hınca hınç dolduran izleyicilerin gönlünü fethetti. Konuklar, Edirne Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrenci Senfoni Orkestrası ve Filibe Dobrin Petkov Müzik ve Dans Sanatları Akademisi Öğrenci Senfoni Orkestrası’nın icra ettiği eserleri dinleme imkanı buldu. Virtüözler izleyicilerden büyük alkış aldı. Orkestra şefleri Başkonsolosu Hüseyin Ergani tarafından onur ödülü ile ödüllendirildi. Filibe Valisi ve Filibe Büyükşehir Belediye Başkanı, Kirkovo ve Krumovgrad belediye başkanları tarafından sanatçılara çiçekler sunuldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar