Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama etkinliği yapıldı.

Başkonsolosluktaki programda, Başkonsolos Hüseyin Ergani’nin daveti üzerine Türkiye’den kente gelen cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş’ün cam üfleme performansı yer aldı.

Geleneksel olarak her yıl Filibe Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine bu yıl da çok sayıda misafir katıldı.

Katılanlar arasında Filibe Belediye Meclis Başkanı Savina Petkova, Vali Yardımcısı Evelina Apostolova, Filibe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova, Almanya’nın Fahri Konsolosu Marina Çolakova, Fransa Fahri Konsolosu Teofana Bradinska, Okul Müdürleri, İş Kadınları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri yer aldı.

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani Başkonsolosluk olarak her yıl düzenlenen ve Filibe’de bir gelenek hale gelen Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle tüm katılımcıları kutladı ve davetlerini kabul edip etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Başkonsolos Ergani selamlama konuşmasında, “Filibe’de iki yılı aşkın bir süredir görev yapıyorum ve üçüncü kez bu etkinliğe sizlerle birlikte katılıyorum. Şahsen bu güzel şehirde bu güzel geleneği sürdürmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Biliyorsunuz her yıl bu etkinlikte özel bir konuk ağırlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ressam Hikmet Çetinkaya ve Ebru sanatçısı Prof. Şemsettin Ziya Dağlı canlı performans düzenlemişti. Bu yıl da cam üfleme sanatıyla tanınan Harun Veysel Gümüş bizlerle olacak.

Kadınlar Günü’nü kutlamamız önemli bir sebebi şüphesiz kadınlarımızın değerini anlamak ve teslim etmek olduğu kadar, halen yaşamaya devam ettikleri sorunlara da eğilmektir.

Kadın ve erkek rakip değildir. Fiziksel farklılıklar bazı konularda güç veya zafiyet getirebilir ama kadınlar ve erkekler birbirlerine eşit birer insan olarak davrandıklarında ve aralarında iletişimi sürdürdüklerinde tüm meselelerin aşılacağına inanıyorum” dedi.

Etkinlik, kemancı Ezgi Çelik ve bariton Alper Ünlütürk’ün güzel müzikleri eşliğinde devam etti.

Etkinliğin sonunda tüm katılımcılara cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş’ün hazırladığı cam figürleri hediye edildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar