Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Askeri İstihbarat Servisi (Vİ) Şefi Veselin İvanov’un görevine son verdi. İvanov’un yerine geçici olarak Albay Svetoslav Daskalov görevlendirildi.

Bulgar Bakan Nençev, basına yaptığı açıklamada, “çok önemli bazı konularda İvanov ile işbirliği yapamadığını” belirterek “İvanov ile Askeri İstihbarat’ın özellikle kadro politikası konusunda belli başlı anlaşmazlıklarımız oldu” dedi.

Nençev, Vİ’de çalışanların durumunun da gözden geçirileceğini söyleyerek kurumdaki “bazı usulsüzlüklerle ilgili ihbarlar aldığını” da ifade etti. Genç uzmanlara kariyer fırsatı sağlamaya çalıştığını kaydeden Nençev, “Gençlerin önünü açarken Vİ’den beklediğim, zamanında ve doğru bilgi sağlayabilmesidir” diye konuştu.

Bakan Nençev, cuma günü yaptığı açıklamada, “Maalesef askeri istihbaratımızın komutanlarının yüzde 6’sı eski komünist rejimin kadrosu olup eski Sovyetler Birliği ekolünde biçimlendirilmiştir” demişti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey’in 4 Mart’ta Sofya’ya yaptığı ziyaret sırasında Bulgaristan İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov görevinden istifa etmişti. Vuçkuv’dan sonra iç istihbarattan sorumlu Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) Müdürü Vladimir Pisançev ve İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov da istifa etmişti.

Reklamlar