Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Yunanca ve Bulgarca dil kursu açılacak.
etso-bulgarca-dil-kursu-aciyorKonuyla ilgili olarak bir yazılı bir açıklama yapan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, imzalanan protokol ile Yunanca ve Bulgarca dil kursunun ilki 3 aylık kur şeklinde toplam 120 saat süreceğini bildirdi. ETSO’nun bölge ticaretinin gelişmesinde lokomotif misyonu üstlendiğini ifade ederek, “”Bu yolda adımlarını bölge halkı ve üyelerimize fayda sağlayacak konular üzerine atıyor. Ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için ihracatın ve komşu ülkeler ile ticaretin giderek önem kazandığı günümüzde üyelerimizin dış piyasalara açılmada yaşadıkları en önemli zorluklardan biri dil sorunu olmaktadır. Edirne İlimiz, Bulgaristan ve Yunanistan’a sınır olması sebebiyle çok önemli bir konumda bulunduğundan, komşu ülkeler ile ticaretimizde, o ülkenin dilinin bilinmesi iletişim kurmada büyük avantajlar sağlayacaktır” dedi.
Zıpkınkurt açıklamasında “Ticaret erbabımıza iş ve zaman kaybı yaşatmamak adına, kurs saatlerini haftada üç gün ve mesai saatleri sonrası olacak şekilde 18: 00-21: 00 saatleri arasında ETSO toplantı salonunda yapılacaktır. Katılım ücreti 175 TL olan Bulgarca ve Yunanca dil kursuna başvurular 21 Ekim 2013- 04 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacaktır” ifadelerini kaydetti.
Katılımcıların kurslar hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru formu temin etmek ETSO AB Dış İlişkiler Güliz Elif Yardımcı ile temasa geçebileceği bildirildi.
İHA
Reklamlar