Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Fahri Başkanı Ahmet Doğan, kendisine karşı suikast girişiminde bulunan Oktay Enimehmedov’a açılan davada şahit listesinden çıkarılmasını talep etti.
ahmed-dogan-hohDoğan, Sofya Şehir Mahkemesi’ne gönderdiği dilekçede, sağlık problemleri yüzünden davayla ilgili şahitlerin listesinden çıkarılmasını istediğini belirtti. Doğan’ın doktoru ise, Türk liderin ifade vermesinin sağlık durumunu olumsuz etkileyebileceğini kaydetti.
Davanın bugünkü duruşmasına şahit sıfatıyla ifade vermek için gelen HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan, Doğan’ın sağlık durumu ile ilgili ayrıntı vermekten kaçındı. Mestan “Sağlık durumu mahkeme salonuna gelmesine izin vermiyor” demekle yetindi.
Doğan, suikast girişimi nedeniyle yargılanan Oktay Enimehmedov’a karşı geçen ay davada taraf olmayı kabul etmeyerek manevi tazminat talebinde bulunmamıştı. Dava sonucunda Enimehmedov suçlu bulunursa 15 ile 20 yıl arasında hapis veya müebbet hapis cezası alabileceği belirtiliyor.
Enimehmedov, 19 Ocak’ta başkent Sofya’daki Ulusal Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen HÖH Olağan Kongresi sırasında Ahmet Doğan’a kürsüdeyken kurusıkı tabancayla ateş etmek istemiş ancak silah tutukluk yapmıştı. Sofya Şehir Mahkemesi, Enimehmedov hakkında ilk başta “tehdit” suçundan dava açmış, daha sonra ise suçlama “cinayete teşebbüs'” olarak değiştirilmişti.

AA

Reklamlar