Esin Salim, 1990 yılında Kırcaali’de doğdu, çocukluğu Perperek (Yağışlar) köyünde geçti. Kırcaali Vladimir Dimitrov-Maistora Lisesinde güzel sanatlar bölümünden mezun olan genç yetenek, Cimi lakabıyla bilinen ünlü Kırcaalili ressam Cemal Emurlov’un öğrencisidir. Esin, Veliko Tarnovo Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Duvar Resmi Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede 2014’te Restorasyon ve Konservasyon Yüksek Lisans Programı’nı bitirdi. Genç ressam, bir Erasmus öğrencisi olarak İstanbul Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir dönem uzmanlık eğitimi gördü ve orada vitray tekniklerinden Tiffany vitray ve füzyon tekniğini benimsedi.

Zlataritsa şehrindeki Aziz Nicholas Mirlikiyski Kilisesinde bulunan ikonların restorasyonu üzerinde çalışan Esin, ayrıca Veliko Tırnovo Camiinde bir cam vitray projesi olan “Arabesk” projesi kapsamında çalışmalar yaptı. Genç sanatçı, şu anda İslam sanatında kullanılan arabesk desenlerin tarihi ve çağdaş uygulamaları konusunda bir diploma tezi hazırlamaktadır. Ritmik olarak tekrarlanan dekoratif motiflerden oluşan arabesk desenler camilerin iç süslenmelerinde kullanılır.

KRIG Sanat Galerisi’nde 50 eserine yer verilen ilk sergisini hazırlayan Esin, “Ortaçağ Doğu süsleme sanatı, duvar, halı, kitap kapağı veya seramik üzerine kompozisyon imkanı sunması çağdaş sanat karşısında bir tahriktir” dedi.

Bu sergiyle KRIG sanat Hareketi, genç sanatçının çeşitli yeteneklerini tanıtıyor-vitray, kolajlar, karışık teknik, resimli cam, sicim, suluboya, kalem ve ebru ile yapılmış figüratif kompozisyonlar, çiçek ve geometrik kompozisyonlardan oluşan arabesk desenler, pırıltılı oryantal süslü çiniler, birkaç bin yapışık ve dizili incinin kullanıldığı pigman, yayçizer, cam, grafik süslü tencere, vazolar ve şarap şişeleri.

İki yıldır Esin Salim, Belçika’nın Antwerpen kentinde yaşıyor ve orada akademik kariyerine ilk adımı atmaya hazırlanıyor.

8 Mart 2018 tarihinde KRIG Sanat Galerisi’nde saat 18.00’de Esin Salim’in “Narin Damga” başlığını taşıyan ilk sergisinin açılışı yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar