Çeviri: Raziye ÇAKIR
Tarih: 14 Nisan 2019
Yazan:Prof. Dimitır İvanov (Frognews)
Konu:  Sağır ve iş bilmez yönetimin vakti doldu. Bulgaristan halkın menfaatlerine karşı yönetilemez.

Bulgaristan ve vatandaşları nihayet vatandaşların çıkarlarına kulak verecek, milli öncelikleri sıralayacak, cesur, zeki ve uzun vadeli bir yönetim yöntemi seçecek bir iktidara gerek olduğunu anladılar.  Günün büyük sorunu şudur: Bu yeni hükümeti kim ve nasıl kurabilecektir?

İktidar renklerine bakılmaksızın,  bizdeki “daire dalaverelerine”  ister Londra’da, ister Sofya’dan ya da Brüksel’den bakınız, her yönüyle yönetimimizin sefilliğine ve ahlaksızlığına deliller sunuyor. İç çamaşırlarının kirli olduğu ortadadır. Yönetimdekilerin yaşam standardı defalarca yükselirken, halkımız Avrupa’nın en fakir ve yoksul ülkesinde 30 yıldan beri yaşamaya devam ediyor, bu da yöneticilerin ancak ve yalnız kendi ceplerini doldurmak için çalıştığına kesin kanıttır. Biz bu gerçekleri bugün anlamadık.  Fakat toplumun şimdi başkaldırdığı ve yöneticilerden hesap sormaya başladığı gün gibi ortadadır.

Ben, halkın hesap soracağına inanıyorum. Ben, ekonomimizin yöneticilerinden, bankalarımızı satanlardan, dış ülkelerdeki hesaplarda bara biriktirenlerden de yakın zamanda hesap sorulacağına kesin inanıyorum.  Fakir Bulgaristan’dan çalınanlar, dalavere ile alınan dairelerden yüzlerce defa daha fazladır. Bundan böyle, uluslararası para denetiminin, para aklamanın ve mali suçların daha ciddi bir kurumla gerçekleştirilmesi sonucu ülkemizden para aşıranların isimlerinin açıklanacağına ve hesap vermek zorunda kalacaklarına inanıyorum. Para kaçıranların yakalanması için Avrupa Birliği ve Birleşik Amerika mali organlarının bundan sonra daha sıkı işbirliği yapacağına ve suçluları yakalayacağına inanıyorum. Burada Bulgaristan’dan değişik kara yollardan kaçırılan paraların milyarlarca US Dolar ve Avro olduğuna işaret etmek istiyorum.

Prof. İvanov kurtuluş seçeneğine de şöyle bir yorum getirdi:

Ben, Bulgaristan’daki vatandaş yapılanışını derinden ve yakından tanıyorum. Bu örgütler istiyor ama almayı başaramıyorlar.  Daha iyi bir seçenek yakalamak için biraz daha beklememiz gerekebilir. Ne var ki milletimiz bundan fazla asla dayanamaz.  Dayanma ve sabretme sınırları aşılmıştır. Ülkemizde adaletsizlik ve fakirler ile zenginler arasındaki uçurum derinleşiyor. Ekonomimiz yerinde saydıkça geri kalıyor ve modern olmaktan çıkıyor, hurda haline geliyor.  Halkımız, bir dakika bile olmak üzere, daha fazla beklenemez. Biz çocuklarımızın vatanımızı terk edişine bundan böyle seyirci kalamayız.  İnsanlarımız sosyal adalet ve ekonomik kalkınma istiyor. Yalan dinlemekten ve aldatılmaktan yoruldular. Biz halkımızın son ve kader belirleyici protestosunu bu yıl içinde yapılacak 3 seçimde görmek istiyoruz. Bu işler artık böyle yürüyemez. Erken seçime gidiyoruz.

***

Prof. Dimitır İvanov, Londra bankalarında çalışan bir Bulgar mali uzmandır.

Reklamlar