İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev, ülke genelinde 5 İl Emniyet Müdürü ve Sofya Emniyet Müdürü’nün (SDVR) de görevden ayrılmasını istedi.

icisleri-bakanligiİçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, SDVR Müdürü Kıdemli Komiser Valeri Yordanov’un emri altında bulunan görevlilere kontrol uygulamadığı gerekçesiyle görevden ayrılması talep edildiği bildirildi. Aynı nedenden dolayı Sofya 3. Polis Karakolu Müdürü Komiser Valentin Simeonov’un da istifası isteneceği açıklandı.

Yönettikleri şubelerde zayıf sonuçlar elde edilmesi sebebiyle Bakan Yovçev’in Vidin Emniyet Müdürü Kıdemli Müfettiş Tsvetan Petkov, Köstendil Emniyet Müdürü Komiser Georgi Joglev, Montana Emniyet Müdürü Başmüfettiş Daniel Psaltirov, Pleven Emniyet Müdürü Komiser Miroslav Petrov ve Tırgovişte Emniyet Müdürü Komiser Stanimir Paraşkevov’un da istifa etmelerini istediği bildirildi.
Böylece eski GERB partisi yönetimi tarafından göreve atanan Kırcaali Emniyet İl Müdürü Komiser Valeri Baranov’un görevini sürdürmeye devam edeceği ortaya çıktı.

Bakan, kişi ve vatandaşların mallarına karşı işlenen suçlarla mücadele etmek için kısa vadeli önlemler alınmasını emretti. Bakan, polisin etkin faaliyeti için hızlı ceza uygulamaları, kritik yer ve güzergah, ayrıca tür, yer ve işleme zamanına göre kriminal suçların aylık analizleri üzere plan yapma, devriye gezme, nöbet tutma işleri organizasyonunu iyileştirme, belirli bir bölgede devriye gezenlerin orada işlenen suçlar için sorumluluk almaları, kontrolün ve Milli Polis Genel Müdürlülüğü ile koordinasyon çalışmalarının arttırılması gibi konkre önlemleri belirtti. Görevde kalan il emniyet müdürlerine çalışmaların iyileştirilmesi için bir aylık süre verildiği belli oldu.

Reklamlar