Ardino’nun (Eğridere) kardeş şehri olan Bursa Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri Sabri Özlem, Gökhan Dinçer ve Bursa Nilbel Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kale’nin başında bulunduğu bir heyet Ardino’yu ziyaret etti. Türkiyeli konuklar, Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclisi Başkanı Sezgin Bayram ile görüşme gerçekleştirdiler. Heyet, Mestanlı Daima Kalbimde Dünya Mestanlılar Buluşması programı kapsamında olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun anıtının açılışına katılmak için Bulgaristan’a geldiler.

Belediye Başkanı Resmi Murat, konuklarına belediyenin yürüttüğü çalışmalar, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen programlar kapsamında gerçekleştirilen projeler ve belediye yönetiminin, kasabanın geleceğine yönelik planları hakkında bilgi verdi. Resmi Murat, ”Sizleri burada ağırlamaktan şeref ve onur duymaktayım. Bizim ilişkilerimiz, birlik, beraberlik ve kaynaşmaya dayanıyor” diye kaydetti.

Türkiyeli konuklar, iki kardeş belediye arasındaki iyi ilişkilerin gelecekte de devam etmesini umduklarını dile getirdiler. Bursa Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener, sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in Ardino halkına özel selamlarını iletti.

Konuklar, görüşmeden sonra Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclisi Başkanı Sezgin Bayram’ın eşliğinde Ardino’nun merkezindeki Nilufer Parkı’nı gezdiler.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar