Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Bulgaristan Parlamentosu’nda sergi açacak. Dernek Başkanı Serdar İyiiz, yaptığı açıklamada, hem Edirne’nin hem de Kırcaali’nin “işinin ustalarını” fotoğraflayan EFOD üyelerinin çektiği 41 fotoğrafınBulgaristan‘da sergileneceğini söyledi.

Serginin daha önce Kırcaali’de sanat severlerin beğenisine sunulduğunu ifade eden İyiiz, “Belgesel nitelikteki çalışma Mayıs ayında Kırcaali KRIG Sanat Galerisi’nde Bulgaristan’daki sanatseverlerle buluşmuştu. Bulgaristan’da büyük beğeni toplayan bu anlamlı proje, Kırcaali Belediyesi’nin EFOD’a yaptığı Kırcaali‘deki zanaatkarların da fotoğraflanması teklifi ile yurtdışına açılmış ve yine KRIG Sanat Galerisi ile ortaklaşa düzenlenen ikinci bir sergiyle üst düzeye taşınmıştır” diye konuştu.

Serginin Bulgaristan Parlamentosu davetiyle parlamentoda 23 Eylül günü açılacağını belirten İyiiz, şöyle devam etti:

“Hem Edirne hem de Kırcaali ustalarının fotoğraflarından oluşan bu kapsamlı çalışma Avrupa Miras Günleri çerçevesinde Bulgaristan Parlamentosu’nun daveti üzerine 23 Eylül 2015 günü saat 11.00’de parlamento binasında açılacaktır.  Sergi açılışına Bulgar bakan ve milletvekilleri, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katılacaklar.”

İyiiz, derneğin ilk defa yabancı bir ülkenin parlamentosunun daveti ile parlamento binasında sergi açtığını kaydetti.

Reklamlar