Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Petya Avramova, basına yaptığı açıklamada, “15 Mayıs’tan itibaren E-TOLL otoyol ücreti sisteminin test edilmesine başlanacak. Mesafe bazında ücret toplamanın testleri yapılacak” diye kaydetti.

Avramova, “Meslek örgütleriyle, taşımacılık yapan firmalarla diyalog başlattık, tartışmaya tabi olan bir tarife seçeneğini sunduk. Yakında E-TOLL otoyol ücreti sisteminin kapsayacağı yol haritasını da tanıtacağız” diye belirtti.

Bakan, ulusal karayolu şebekesi dahilindeki 20 000 km’lik yollardan E-TOLL otoyol ücreti sisteminin kapsamına 10 800 km’lik yolların dahil edileceğini ve bunların bir kısmının, E-TOLL otoyol ücreti sisteminin kapsamında olmasına rağmen kötü durumda olduğu için ücret alınmayacağını anımsattı.

Avramova’nın ifadesine göre, E-TOLL otoyol ücreti sisteminin yapımı plan doğrultusunda devam ediyor ve 16 Ağustos 2019 tarihinden önce tamamlanmalıdır.

Bakan, işverenlerin daha düşük miktarda ve yıl içinde giderek artan yol ücretleri alınmasını ve E-TOLL otoyol ücreti sisteminin kapsadığı yolların azaltılmasına ilişkin önerisi ile ilgili olarak ülkede onarım gereken birinci sınıf yollar olduğu için yol geçiş ücretinin kapsamının aynı kalması gerektiğini söyledi.

Avramova, “E-TOLL otoyol ücreti sisteminin devreye sokulması konusunda çok geç kalmışız, otoyol ücretlerinden elde edilen gelirler, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra otoyol inşaatı için gerekli kaynaklardır” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar