Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki kış sporları severler için güzel yaşantılar vardı. Bansko beldesinde Dünya Snowboard Kupası yapıldı.

Bu spor dalında erkeklerde Bulgar yıldız Radoslav Yankov, paralel büyük slalomdaki elemelerden geçemeyerek yarışmaların ilk günündeki performansında başarısız oldu. Böylece disiplinin ilk startında Kanadalı Jasey Jay Anderson birinci oldu, arkasından İsviçre’den Nevin Galmarini ve İtalya’dan Edwin Coratti sıralandı.

Pazar günü 28 yaşındaki Yankov, ikinci paralel büyük slalomda dördüncülüğü kazanarak çok sayıdaki hayranlarını sevindirdi. Yankov, elemeleri yedinci olarak bitirdi, arkasından ise İsviçre’den Kaspar Fluetsch’i ve Slovenya’dan Rok Marguc’u yendi. Yarı finalde Radoslav Yankov Edwin Coratti’ye yenildi. Küçük finalde Bulgar yarışmacı, iki kez dünya şampiyonu olan Avusturya’dan Andreas Prommegger’e yenildi. Nihai sıralamada erkeklerde Dünya Kupası sıralamasında da lider olan Nevin Galmarini birinci oldu.

Birinci günde elemelerden geçemeyen Bulgar Teodora Pençeva, Bansko’da kadınlarda ikinci paralel büyük slalomda 25’inci oldu. Bu, Pençeva’nin bu sezon için en iyi performansı oldu. Bu yarışmada Avusturya’dan Julia Dujmovits birinciliği, Almanya’dan Ramona Theresia Hofmeister ve Selina Joerg sırasıyla ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı.

Aleksandra Jekova, sprint boardercross disiplininde küçük finali kazanarak seyircilerin alkışını hakketti. Güçlü performansından sonra Bulgar yarışmacı yarı finallere ulaştı, ancak seride beşinci kaldı ve büyük finale ulaşamadı. Küçük finalde Jekova, mükemmel bir performans gösterdi ve rakiplerini yendi. Böylece Jekova nihai sıralamada yedinci oldu. Yarışmayı Fransız Charlotte Bankes kazandı. Arkasından yine Fransız Nelly Moenne ve İtalyan Michela Moioli sıralandı.

Hafta sonu Banso’da yapılan yarışlar, Şubat ayında Pyoengchang’daki Kış Olimpiyat Oyunları’ndan önce Bulgar yarışmacılar için bir nevi antrenman oldu. En iyi snowboardcılarımız Jekova ve Yankov, seyirci ve uzmanların büyük forumdan önce mükemmel formda bulunduğu izlenimlerini kanıtladı.

 

Çeviri: Rayna İvanova, BNR

Reklamlar