Ahmet Doğan’ın İplerini Çeken Gizli Subayın Oğlu İç İşleri Bakanlığında çok önemli bir mevkie atandı.

Ahmet Doğan ve Nikolay Kruşov

Nikolay Kruşov, vaktiyle  Ahmet Doğan’ın iplerini çeken “DS” subayının oğludur.

 

24 Ocak günü atanan Bulgaristan erken seçim hükümetinde İç İşleri Bakanı’nın Siyasi Özel Kalem Dairesini yöneten Nikolay Kruşkov, Hak ve Özgürlükler Partisi fahri genel başkanı Ahmet Doğan Sarayına direk olarak uzanabiliyor. Nikolay Kruşov’un babası “Angelov”, “Sergey” ve Sava” gibi takma isimlerle ajanlık yapan otobiyografisi skandan olaylarla dolu olan Ahmet Doğan’ın iplerini çeken siyasi “DS” subayıdır.

Evgeniy Kruşov, önce gizli polis “DS” Birinci Genel Müdürlüğünde “Türk Şube ”de, daha sonra da illegal çalışanların hazırlık gördüğü çok gizli olarak bilinen aynı genel müdürlüğün “Beşinci Şube” de görev aldı. Doğan bu şubede eğitim almıştır. Bulgar devletinde bugün en fazla korunan bir kişi olan Ahmet Doğan’ın eğitiminden sorumlu görevli olarak Evgeni Kruşov, geçen yüzyılın 80’li yıllarının belirli bir döneminde bu çalışmalardan sorumluydu. Terör ve baskı uygulayan komünist sivil polis görevini iyi tanıyanların kanısına göre, Doğan bu subay karşısında pis işleri hesap verdiği gibi harcadığı paraları da ondan almıştır.

Bu dönemde, Bulgar sorgu amiri Angel Aleksandrov’un güya  “soya dönüş” yıllarında genç feylesov Medi Doganov’u  devlete karşı sözden eylemlerinden dolayı kovuşturduğu ve ön yargıda cezaevinde tutulduktan sonra Pazarcık hapishanesine gönderdiği zamanlardır. Bunlar A. Doğan hayatından çok ilginç ve gizemli olan ve aydınlatılamayan, karanlıkta kalan yıllardır. Nasıl olur da bir kişi aynı zamanda hem Birinci Genel Müdürlüğün “Beşinci Şubesinde” başka bir ülkede illegal çalışmaya hazırlanırken, aynı zamanda cezaevinde ve ardından da Pazarcık Hapishanesinde bulunur? Doğru anlaşılması için vurguluyoruz. Ahmet Doğan resmen Pazarcık Hapishanesinde hapis yatarken, 1989 yılının yaz aylarında, aynı koğuşta kalan mahkûmların ifadelerine göre, birkaç defa hapishaneden çıkarılmış ve onun gizli polis “DS” ile o dönem ilişkileri günümüze kadar açıklanmamıştır.

Demokrasimizin ilk günlerinde siyasi polis Evgeni Kruşov, yıldızı doğan yeni siyasetçi Medi Doganov – Ahmet Doğan hakkında her şeyi en ufak inceliğine kadar bilen bir subaydır. O Doğan’ın Bulgar Geçiş Döneminde oynayacağı rolü de bütünüyle biliyordu. Bulgaristan Türklerine tuzaklar o zaman kurulmuştur. Doğan hainin kendisidir.

Ahmet Doğan Üçlü Koalisyonun iktidar süresini gerçekleştirirken sorgu yargıcı Angel Aleksandrov Ulusal Sorgulama Daire Başkanı olmuştu. Şimdi ise Doğan davası ile ilintili olan öteki subayın oğlu, sosyalistlerin Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS) ile hiçbir bağları olmadığına yemin etmelerine karşın, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in atadığı yeni geçici hükümette en önemli görevlerden birinde görev almıştır. (Yeni geçici hükümette hiçbir Müslüman Türk’e Bakan veya Bakan Yardımcısı görevi verilmemiştir.)

Nikolay Kruşkov “sarayın” ve “kütüphanecilerin”  adamı olarak gösteriliyor ve onun HÖH partisi milletvekilleriyle yakın ilişkileri biliniyor.

Devleti bütünüyle ele geçirme ve çökertme operasyonları devam ediyor.

Faktor bg

Reklamlar