Raziye Çakır

Tarih: 27 Şubat 2017

HÖH – DPS milletvekillerini önce tanıyalım ve hemen duralım.

Seçimler yaklaşıyor. Bulgar dilinde “statüko”,  zamanını dolmuş ama zorla yaşatılmak istenenin adıdır. Gün sayan bu seçimde bu rolü ırkçı-faşist-Türk düşmanları üstlendi. Onlardan bir grup bu defa DPS-HÖH seçim listelerinden, liste başı oldu. Kendilerini tanımazdan önce birkaç soruya cevap arayalım.

Bu işi, para için mi yapıyorlar? Meclis ve siyaset dışında kalmak istemediklerinden mi? Yoksa Bulgaristan’da bütün dalavereler mecliste döndüğü ve yarım kalan dolandırıcılıklarını tamamlamak için mi? Bu cevabı kesin söylemem oldukça zor.

Gün ışığına çıkan büyük gerçek, HÖH partisi fahri başkanı Ahmet Doğan’ın “üst akıl” emriyle faşizm bataklığında kokuşmuş kadrolarından adam toplamasıdır. Bu, Bulgar siyasi sistemini baştanbaşa şaşırtan ve gazetelere çift çarşaf açtıran yeni olaydır.

138 yıldan beri Bulgar faşizminden uzak kalan, insan düşmanlığını kınayan ve her zaman demokrasiden, adil bir siyasi sistemden, adil vatandaş kardeşliğinden yana çıkan Müslüman Türklerin arasına, en azılı Türk ve İslam düşmanlarının milletvekili aday olarak çekilmesi, BİZİM HAK VE ÖZGÜRLÜK DAVAMIZIN kendi ellerimizle boğdurulması anlamına gelir. Hainler ordusuna faşistler de katılıyor. İsimlerimizi değiştiren, anadilimizi yasaklayan, din haklarımıza el kaldıran, doğal ve insan haklarımızı ayakaltına almış güçlerden medet umamayız, onlara oy vermemiz kendi mezarımızı kendimiz kazmamız anlamına gelir. Bugün karma bölgelerdeki ekonomik, sosyal, kültürel durumun baskıların Todor Jivkov döneminden çok daha sert olduğunu söyleyen halkımızın kendisidir. Köylerdeki HÖH-DPS kadrolarının baskısı bütün sınırları aşmıştır. İnsanlarımız eziliyor, sömürülüyor ve her gün sıkıştırılıyor. İnsanlarımız yoksulluk ocaklarında (gettolarda) yaşamaya zorlanıyor. Hayatımız cehennem ediliyor.

Halkımıza karşı şiddetlenen baskılara artık bir de faşist güçlerin direk zulmü katılmak isteniyor: Kimdir bu faşistler tanıyalım:

HÖH-DPS liste başı faşistler:

  • Faşist Slavi Binev

Kurulduğu günden beri aşırı sol, Türk düşmanı, İslam düşmanı, Türklerin siyasi ve toplumsal yaşamdan ötekileştirilerek uzaklaştırılması siyasetinin saldırgan öncülerinden, sığınmacı ve savaş kaçağı düşmanı Slavi Binev “Ataka” partisinden geliyor. 2007 yılında “Ataka” partisinden Avrupa Parlamentosu milletvekili seçildi. 2012 yılında o bir Başarı için Hareket adlı muhafazakar parti kurdu ve Gerçek Demokrasi için Vatandaş Birliği (GORD) siyasi birliğine katıldı. Hak ve Özgürlük Hareketine ve Müslüman Türklere karşı saldırılarına bir an ara vermedi. Basında ve siyaset çevrelerinde sürekli Türklerin devletten sökülmesi tezini savundu.

2014 yılında GORD harelerinden ayrılan  Slavi Binev  son 10 yılda Bulgaristan kinli milliyetçi tabanını Türk ve Türkiye düşmanlığı temelinde uyandıran ve Balkan Savaşlarından sonra Bulgaristan’a göç eden Trakya Bulgarları için bugünkü  Türkiye Cumhuriyeti’nden 20 milyar Euro tazminat isteyen Bulgaristan’ı Kurtarmak İçin Milli Cephe (HFCB) cephesine katıldı. 2014 seçimlerinde Haskovo bölgesinden aşırı milliyetçilerin oylarıyla 43. mecliste milletvekili olarak katıldı. Meclis çalışmalarında 9 Türk düşmanı yasa tasarsısı hazırlanmasına katıldı ve yerel ve meclis seçimlerinde Türklere anadillerinde propaganda yapılmasını yasaklayan, T.C.’deki seçim sandıklarını 35’e indiren, minarelerde ezan okunmasını yasaklayan ve camilerde Türkçe konuşulmasını yasaklayan kanun tasarılarını hazırlayıp meclise sundu ve onaylattı. Bulgar faşistleri saflarında olağanüstü büyük aktiflik gösterdi.

Özellikle Türkiye’de yaşayan ve oyları HÖH fahri lideri Ahmet Doğan tarafından şu ya da bu liste başı milletvekilinin meclise girmesi için kullanılan oyların gerçek sahipleri lütfen düşünsünler. Çorluda bir günde bir sandığa 2004 oy atanlar düşünsünler! Bu defa aktiflik gösterip HÖH’e oy vererek ateşe benzin attıklarını düşünsünler ve lütfen yeniden karar versinler. Çünkü son 5 yılda sözüm ona “Yurtsever Cephe” – Bulgaristan Türklerinin en büyük, en azılı ve en amansız düşmanıydı ve bütün milli kimlik haklarımızı yok etmeye çalışıyor. Kimleri seçiyorsunuz. Oyunuz nereye gidiyor bir düşünün lütfen…

  • HÖH-DPS listelerinde bir başka sürpriz ise 41. Halk Meclisinde “Ataka” partisi

milletvekili olan başka bir Türk düşmanı olarak bilinen Kamen Petkov’tur. Vaktiyle o Ahmet Doğan’ın “Multi Grup” kasasından hibe ettiği 1 600 000 leva (bir milyon altı yüz bin) ile kurulan “Ataka” partisinden ilk ayrılan olmuştu. İslam düşmanı çıkışlarıyla, toplumu bölmek için yaptığı saldırılarla ün yapmış bir kişidir. Bu adayların ikisinin de Bulgarlığı kabul etmiş ve Türklerin ve Pomakların Müslümanlıktan koparılması ve değişik yöntemlerle Bulgarlaştırılması siyasetini kabul etmiş ve bu iş için maaş alan seçkin burgucu Romlardan (Çingenelerden) olduğu biliniyor. Slavi Binev Bulgaristan Romlarının lideri olma hevesinde, Hıristiyanlığı kabul etmiş ve Viyana’daki Romen Merkezinden  “baron” unvanı satın aldıktan sonra, Stara Zagora kilisesinde Papaz Galaktiyon tarafından vaftiz edilmiş ve haç öpmüştür.

Hainlerin başbuğu Ahmet Doğan, 1986 yılında Sofya’ya gelip, Tolbuhin’in Baraklar köyünde evimin samanlığında “Bulgaristan Türk Milli Hareketini” kurduk gel beraber olalım, istersen başa geç diyen Necmettin Hak ve 2 arkadaşına “Siz Sofya’dan ayrılmadan Sırp yazar İvo Andriç’in Drina Köprüsü eserini alıp okuyun” nasihatinde bulunmuştur. Bu nasihatin anlamı, bavullarınızı sıkın ve vatan topraklarını yavaş yavaş terk etmeye hazırlanmaya başlayındır. Çünkü İvo Andriç eserinde Türklerin ve diğer Müslümanların 1815’ten sonra eski Yugoslavya topraklarından gün ve gece yavaş yavaş, alıştıra alıştıra nasıl kovulduklarını öykülüyor. “Büyük Göç”e zorlama planlarının çok daha önceden hazırlanmış olduğunu ve bunun için Türklerin nüvelerine ajan sıkıştırma ve hareketin duyum damarlarını kesme ve başına geçip onu aforoz etme planlarının çok önceleri hazırlanmış olduğunu görebiliyoruz.

Bugün Bulgarlıkla birlikte anti-Türk özlü faşizmi de kabul etmiş Binev ve Petrov gibi hademe kadroların HÖH listesine liste başı olarak alınması, hepimizi, kardeşlerim yalnız seni ve yakınlarını değil, hepimizi çok kötü günler beklediğine kesin kanıt ve işarettir. Son söz: Karar sizindir!

  • HÖH-DPS listelerine, Liste Başı olarak konan başka biri de Dimitır Avramov’tur.

Bu şopar bozması ise 43. mecliste GERB partisinden milletvekiliydi. Oy satın aldığı, hırsızlıktan, dalavere çevirmekten içeri düşenlerin aklanması için rüşvet almaktan yargılanan, dokunulmazlığı kaldırılan ve dosyası çok kabarık olan bu “halk kahramanı”, şimdi  Bulgar Yüksek İdari Mahkemesi’nde en kalın dosya koleksiyonu ile ünlenmişken ve hapishanelerden koğuş seçmeyi aklından geçirirken, Ahmet Doğan “korkma, ben bu işi hallederim” demiş ve kendisini Montana liste başı buldu.

Kardeşlerim ben ırkçı biri değilim, ama şopar kardeşi şopardır, hırsız dostu hırsızdır, rüşvet dediğini herkes almaz, alan da küstahın tekidir ve görüyorsunuz işte Ahmet Doğan HÖH partimize kemleri topluyor!? Bizi rüşvetçiler, dolandırıcılar, dalavereciler temsil etmeye hazırlanıyor. Unutmayalım! Unutturmayalım!

2014’te  Türkiye’deki soydaşlarımızdan ve ekmek parası için gurbette atılan kardeşlerimizden gelen oylarla o zaman HÖH Genel Başkanı olan  Lürfi Mestan’ın beş oy alamadığı Bay Sali’yi (Metodi Georgiev)  Kostendil seçim bölgesinden halk protestolarına rağmen, zorla HÖH milletvekili çıkarmasını ve ardından ak yüzümüzü kara eden, namusumuzu beş para eden aynı vekilin dolandırıcılıktan dokunulmazlığının kaldırıldığını ve mahkemelerde süründüğünü unutmayalım… Aynı olayı, yine Türkiye’den gelen oylarla Yambolda da yaşadık. HÖH listesinden meclise giren ve rüşvet davalarından mahkemelik olan HÖH milletvekili İliya İliev haysiyetimizi yerle bir etmedi mi?

Dimitır Arnavudov adam gibi adam olsa, her oy için kurşun atan GERB partisi onu neden kovsun!  Yoksa biz Bulgar siyasetinin çöp kutusu muyuz? Yoksa Bulgar partilerinde siyasi pufu bitmiş dolandırıcı ve hırsızları siyasi diriltme merkezi miyiz?

Son örnek:

1997 -2001 İvan Kostov hükumetinde Başbakan Yardımcısı olan Hristo Biserov, kendisini siyaset çöplüğünde bulunca, Ahmet Doğan onu da toplamış ve HÖH Genel Başkan Yardımcısı ve Bulgaristan Halk Meclisi Başkan Yardımcılığına kadar yükseltmişti. İsviçre bankaları üzerinden para aklama işleri su yüzüne çıkınca, siyasi ceryanı kesildi ve kendisini yine aynı çöplükte ve daha da ötesi, duruşma salonunda bulmuştu. Doğan’ın dalavereleri sayesinde aklandı. Bulgar mahkemesi US Dolar, Euro ve Bulgar levalarının kokmadığını ve sayarken insan ellerine yapışmadığını tespit etti ve onu da akladı. Bu adamların hepsinin yüzünde kösele olduğu gibi Biserof’un yüzü de ham deri. Şimdi yine HÖH partisinden liste başı olmuş. Türkleri temsil etmek istiyormuş.

Bu tiplerin her biri, “yüzüne tükürsen yağmur yağıyor” diyen bizde ve birçok yakın ve uzak ülkede emsali olmayan numunedir. Onlara güveneceğine ahırdaki eşeğe bel bağlasan daha hayırlıdır. Hiç olmazsa eşeklik yapmaz. Bunların her adımı eşeklik! Bu adayların hiç biri ne Türk, ne Türklük, ne demokrasi ne de adalet kokuyor. Hak ve Özgürlük demiyorum…

İşin dayanak noktası:

Bu işlerin hazırlıkları da uzunca bir zamandır görülmüş anlaşılan.

İngiliz siyaset adamlarından Palmerstın XIX. yüzyılda şöyle yazmış. Sofya’da kitabı çıktı. O diyor ki: “Ebedi dostluk ve ebedi düşmanlık yoktur. Ebedi olan çıkarlarımızdır!”

Aslında bu kitabı tercüme ettirmeye boşuna masraf yapılmış.  Ahmet Doğan 1996’da Kırcali’de HÖH Milli Konferansında “ben patinin ebedi başkanı olacağım!” dememiş miydi? Yani benim gözüm aç ve doymak bilmez, buna alışın diye uyarıda bulunmuştu.

O zaman siz bunu nasıl anladınız bilmem, fakat anlaşılan yalnız Bulgaristan Türkleri ve soydeaşlarımız Doğan devesini ne güdebileceğiz ne de doyurabileceğiz ki, şopar adamlarını yanına topluyor, sofra büyüyor, hazır oncular çoğalıyor ve hepimizi bir daha ezmek istiyor.

 

Yeni durum şudur.

Arzuhal eylesem hey dost

Deftere sığmaz

Omuzdan kesilmiş

Kolumuz bizim

Doktor

Bulunmaz.

Benim bu gidişe aklım ermiyor.

Kefensiz kalacak ölümüz bizim.

Lütfen okuyan olduysa paylaşsın.

Seçim geliyor.

Reklamlar