Haber sitesi money.bg’nin haberine göre Rekabetin Korunması Komisyonu (KZK), Kiril ve Georgi Domuzçiev kardeşlerine ait olan Advance Media Group’un NOVA Broadcasting Group’u satın almasına ilişkin sözleşmeyi onayladığı belirtiliyor.

Domusçiev kardeşler ile İsveçli Modern Times Group (MTG) arasındaki NOVA Broadcasting Group’un satışına ilişkin sözleşme 22 Şubat 2019 tarihinde imzalandı.

Satışın maliyeti 185 milyon avrodur.

Anlaşmaya göre, Advance Media Group, NOVA TV’nin hisselerinin % 100’ünü ve online medya grubu Net Info’nun çoğunluk hissesini satın alıyor.

Ticaret sicilinde yer alan bilgilere göre, Kiril ve Georgi Domuzçiev kardeşler, DSK, OBB, UniCredit Bulgaristan ve BNP Paribas Bankası’nın Bulgaristan Şubesi ile kredi sözleşmesi imzaladıkları ve toplam 100 milyon dolar kredi aldıkları anlaşıldı.

Rekabetin Korunması Komisyonu’nun geçen yıl aldığı karara göre, NOVA Broadcasting Group, televizyon pazarında önemli bir pazar payına ve değere dayalı reklam pazarında % 40-50’lik paya sahiptir. Birleştirilmiş grubunun kayda değer sayıdaki kitle iletişim araçları, diğer medya hizmetleri sunan kuruluşlara göre önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Ocak ayında MTG, NOVA Broadcasting Group’u Petr Kellner’e satmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Domusçiev kardeşler, tam olarak ne satın alıyorlar?

NOVA Broadcasting Group’u satın alarak Domusçiev kardeşler, medya grubuna bağlı kuruluşlar Net İnfo, Atika Eva, Prospecto Group, Financial Marketplace, Grabo Media, Darik News, İmoti İnfo ve Vbox’u da dolaylı bir şekilde kontrol edebilecek.

Portföylerinde ayrıca aylık dergiler Åva, Playboy, Esquire, Joy, Grazia, OK ve haber siteleri vesti.bg, gong.bg, sinoptik.bg, dariknews.bg, pariteni.bg, edna.bg ve abv.bg, dox.bg, gbg.bg ve VBox7.bg siteleri bulunuyor.

NOVA Broadcasting Group’a bağlı diğer siteler arasında araba ilanlarının yayınlandığı carmarket.bg, fiyatların karşılaştırılmasını sağlayan sravni.bg, kredi ve sigorta bilgi sitesi Fina.bg ve elektronik broşürlerin dağıtımına ilişkin Broshura.bg de bulunuyor.

NOVA Broadcasting Group’un satışına ilişkin önceki anlaşma da Rekabetin Korunması Komisyonu tarafından durdurulmuştu.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar