Savcılıktan yapılan açıklamada başkentin sokaklarında tek başına düzen sağlamaya çalışan kişiler olmasına izin verilmeyeceği duyuruldu. Sofya merkezinde bulunan polislerin sayısı arttırılacağı belli oldu. Savcılıktan, ayırt edici işaretler taşınması dahi sivil devriyeler tarafından açıkça belirli bir tutum sergilenmesine de izin verilmeyeceği açıklandı. sivil-devriyelere-izin-verilmeyecek
Birkaç gün önce Sofya’da akşamları devriyeler dolaşmaya başladı, katılımcılar elbiselerinin kollarında Bulgar bayrağının üç renk şeridini taşıyor.

Başsavcının talebi üzerine başkentin bazı kesimlerinde sıkı polis kontrolü uygulanacak ve polis memurları hiçbir ödün vermeksizin kanun doğrultusunda görevlerini yerine getirecekler.

Bu kararın Başsavcı Sotir Tsatsarov, İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev ve Devlet Milli Güvenlik Kurumu Başkanı Vladimir Pisançev arasında yapılan çalıştayda alındığı anlaşıldı.

Üçünün milliyetçiler tarafından sivil devriyeleri oluşturmaları ve Romanların da onlara karşı duracak takımlar kurmalarını görüştükleri belirtildi. Görüşmede kendini savunma, koruma, sivil devriyeler ve saire oluşumlara karşı belli başlı önlemler kararlaştırıldı.

Savcılıktan, dün İçişleri Bakanlığı tarafından da Boyan Rasate olarak bilinen Milli Birlik Başkanı Boyan Stankov’un sivil devriyelerin hareketlerini polisle koordine ettiğini reddettiler.

Savcılığın Basın Merkezi’nden Bulgaristan’da Romanların Gelişmesi Merkezi’nin savunma örgütlenmesinin savcılık ve emniyet kurumlarıyla görüşüldüğü iddiaları da reddedildi.

Birkaç gün önce Romanlar tarafından şiddetten korunmak için örgüt kurulduğu duyuruldu. Bu bağlamda sivil devriyelere karşı olarak Azınlıkların Şiddetten Korunma Teşkilatı (OMON) kurulması kararı alındığı açıklandı.

Savcılıktan, örgütün lideri Petko Assenov’un hakikaten ekim ayında Başsavcı Yardımcısı Asya Petrova ile Romanların Trenlere Saldırılarının Önlenmesi konusunda görüştüğü belirtildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar