Ahmet Emin Yılmaz

Vatandaş Bulgaristan ya da Batı Trakya’den göçle gelmiş, burada çalışıp sigorta primlerini ödemiş ve emekli olmuş. Fakat, sağlık güvencesi olmasına karşın bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası hastalandığında yabancı uyruklu oldukları için sosyal güvencesinden yararlandıramıyor.

Dahası…

Devletin yıllardır süren uygulaması gereği, anne ve baba hastaneye gittiğinde, “Yunanistan’dan ya da Bulgaristan’dan sigortanız olmadığına dair belge getirin” deniyordu.

İşte bu sorun çözüldü.

Nasıl çözüldüğünü AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu açıklarken söze şöyle başladı:

“Bazı düzenlemeler yapılıyor, fakat Batı Trakya ve Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımızla ilgili beklentiler maalesef karşılanamadı. Ben şahsen 3 yıldır mesai harcıyorum, ama bazı şeyleri değiştirmek güç oluyor.”

Ardından…

Atılan adımların ilkini adımı şu sözlerle duyurdu:

“Bursa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduktan sonra Dış İlişkiler Daire Başkanı, SGK Başkan Yardımcısı ve benim yer aldığımız bir komisyon kurdu.”

Sonra da…

Özel çalışmalar yapan komisyonun önemli sorunlardan birine nihayet çözüm bulunduğunu açıkladı:

“Soydaşlar birinci dereceden akrabaları olarak anne ve babalarını, yabancı uyruklu olsalar bile kendi sosyal güvenceleriyle sağlık hizmetinden yararlandırabilecekler.”

Bu noktada…

Yapılması gereken tek şeyin, SGK’ya başvurup soydaşlar için geçerli olan kodu işletmek olduğunu ekledi

Bir başka sorun için de umut verdi:

“İkamet tezkeresi için Göç İdaresi Kurulu’nun toplanması gerekiyor. Şu sıralar terör nedeniyle yoğun olan İçişleri Bakanımızla görüştüm, kurul toplandığında ikamet tezkeresiyle ilgili önemli gelişmeler olacak.”

Şunu da ekledi:

“Soydaşlarımız müsterih olsunlar.”

 

İstanbul’un savunması Adriyatik’ten başlar

 

Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Kıbrıs’tan Kafkaslar’a kadar geniş coğrafyada Türk milletini birbirine bağlayan sıkı bir akrabalık var. Zaten bu nedenle Türkiye stratejik bir noktada bulunuyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da bu gerçeğe işaret ederken, Balkanlar’ın önemi ile ilgili şunu söyledi:

“Bu topraklar gerçekten pahalı topraklar. Stratejik bir noktadayız. Unutmayalım ki, İstanbul’un savunması Adriyatik’ten başlar.”

Şunu da ekledi:

“Balkanları asla gözden çıkaramayız.”

 

Hakan Çavuşoğlu: Bu sistemle CHP’nin iktidar umudu var

 

Referandum tarihi beklenirken, anayasa değişikliğiyle ilgili tartışmalar da sürüyor. Bir tarafta evet oyu verilmesi halinde Türkiye’nin neler kazanabileceğini anlatan iktidar var, diğer taraftaysa Türkiye’nin neler kaybedeceğini anlatıp hayır oyu isteyen muhalefet var.

Muhalefete, daha açık söylemek gerekirse hayır kampanyasına öncülük eden CHP’ye yönelik AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’ndan farklı bir değerlendirme geldi.

Dedi ki:

“CHP neredeyse 60 yıldır tek başına iktidar olamıyor. Oysa, bana göre bu yeni sistemle CHP için iktidar olma umudu ortaya çıkıyor.”

Nasıl olacağını şöyle açıkladı:

“Milletten kabul görecek politikalar üretip, milletin üzerinde uzlaşabileceği cumhurbaşkanı adayı ortaya çıkarmak suretiyle iktidarı yakalayabilir.”

Düşüncesi şu:

“Her şeyden önemlisi, bundan sonra iktidar arayışında olan siyasi partiler ya da siyasi kimlikler bu sistem gereği yüzde 50’nin üstünde oy almak için milletin ortak değerlerini, genel kanaatlerinin ve milletin anlayışını barındıran adaylarla yola çıkmak zorundalar.”

Uyarı da yaptı:

“Aksi takdirde, kendi içine kilitlenmiş kendi kotlarına hakim bir parti olarak bunu gerçekleştirmeleri mümkün değil.”

 

Rusya neden Suriye’ye parlamenter sistem önerdi?

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu sistem değerlendirmesi yaparken farklı bir bakış getirdi:

“Rusya’da başkanlık sistemi var, ama Suriye için parlamenter sisteme ilişkin anayasa önerdi.”

Şu yorumu yaptı:

“Çünkü parlamenter sistemde Suriye’yi kontrol etmek, milletvekillerine tahakküm ve manipülasyonlarla yönetip yönlendirmek daha mümkün.”

Şu örneği verdi:

“17-25 Aralık’ta  yargı susturucusu takılmış darbe sürecinde 70 milletvekili istifa edecek haberleri yansıdı.İstifalarla hükümeti devirip istedikleri gibi dizayn etmek istiyorlardı.”

 

Karacabey Belediye Başkanı Özkan’dan komşu ziyaretleri

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bir yandan Karacabey’in sorunlarının çözümü için projeler geliştiriyor, bir yandan sosyal yaşamla ilgileniyor, bir yandan da belediyenin sosyal ilişkileri için adımlar atıyor.

Bu kapsamda…

Bir süredir Karacabey’in komşusu ilçeleri belediye başkanlarına örnek alınacak anlayışla ziyaretler yapıyor.

İlk olarak…

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a giden Özkan, daha sonra Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı ziyaret etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le de ziyaretleri tamamladı.

 

Hastane çalışanlarına yemekte canlı müzik motivasyonu!

 

​Prof. Dr. Sedat Demir’i kamuda hastane yöneticiliği yaptığı günlerden beri tanırız. Çalışkanlığı yanında,  yönetim anlayışı farklılığı ve üretkenliğiyle de öne çıkar.

Bu özelliklerini…

VM Medical Park Bursa Genel Müdürü olarak da sürdürüyor.

Üstelik…

Sağlık hizmeti alan hastalar için geliştirdiği yenilik projeleri yanında çalışan motivasyonu anlamında farklılıklar uyguluyor. VM Medical Park Bursa Hastanesi çalışanlarına zaman zaman yemekte canlı müzik dinleterek motive etme yöntemi de, bu alanda bir ilk oldu.

Reklamlar