Biz sattılar

Başbakan Oreşarski sır tutmada başarılı. Dün basın mensuplarının HÖH Milletvekili ve mafya şefi Daniel Peevski’yi gizli servis ajansı (DANS) Başkanlığına kimin teklif ettiği sorusuna yine cevap vermedi. Bu yanıtı bekleyen bütün halkı karşısına almasına rağmen dayanıyor. Tabii bu konuda da derin analiz yapılacak, kendini ele vermeyen sır yoktur. Halk susmakla aldatılamaz ve bu arada, sıcak haberler gelmeye başladı,  yumak söküldü.

bg-sam-logoEski başbakan Boyko Borisov ile skandalları bitmeyen HÖH’lü Daniyel Peevski arasında Karadeniz sayfiyelerimizden “Altın Kumlarda” yapılan son görüşmede taraflar el sıkışıp anlaşmışlar. Bu sene iktidardan düşence partisi çözülen ve parçalanan B. Borisov Cumhurbaşkanı olmak istiyormuş, bu iş için D. Peevski ile Varnalı grup TİM’ın bankası olan “Koorperativna Banka’ya” 35 milyon Avro ödemeyi kabul eden Borisov’a Dalielço Hak ve Özgürlükler Partisi HÖH/DPS desteğini ve tüm oylarını şimdiden satıp garantilemiştir.

Kölelik devri öncesine döndük artık canımızla oyumuzla alıp satılıyoruz. Bu işin buralara varacağı belliydi zaten. Artık bu çözümsüz sanılan gerginlik de çözüldü diyebiliriz. Taraflar el sıkınca alış veriş bitmiş demektir. Ülkemizdeki Rus oligarşi paraları bir daha el değiştirmiş oldu. Hak ve Özgürlükler Hareketi, HÖH/DPS partisi, yani senin benim bizim 3 yıl sonra vereceğimiz oylarımız, 3 yıl önceden yani yeşilden, eşek pazarında saman gibi satıldı.

Ha kızma! Ha küfür etme! Ha yazma da göreyim seni…

Bu iş böyle devam edemez, siz düşünün, ben yazmaya devam ediyorum.

Hayat geçmişten ve gelecekten oluşur. Bugün ise, geçmişin uzantısı ve geleceğin müjdecisidir. İnsan sanki ikiyüzlüdür, biri geçmişe ve biri de geleceğe bakar.  Biz geçmişe acılarımızı hatırlamak veya kimilerine kin beslemek için bakmıyoruz, bugün için ders çıkarıp, kötülüklerin tekrar etmesini engellemeye çalışıyoruz. Geçmişimizi öfke kaynağı olarak kullanırsak gücümüzü engelleriz, zayıf düşeriz. Geçmişin en önemli derslerinden biri, bizi yiyip bitiren ve mantığımızı örten kötü olayları, anımsamak istemediğimiz hatıraları nasıl unutacağımızı, atalarımızın bunu nasıl yaptığını öğrenmek ve öğretmektir.

Geriye doğru bakmamızın, olayları tekrar tekrar sık dokuyup ince elememizin amacı, kendimizi sürekli olarak eğitmektir, biz geçmişe bizden önce gelenlerden bir şeyler öğrenmek için bakarız. Bu yazılarımızda doğru olarak kabul ettiğimiz anlayışımızı örnekliyoruz. Bizi okudukça siz de geçmişinize dönerek, kendi hareketlerinize ve arkadaşlarınızınkine daha yakından bakabilirsiniz.

Bu çalışmalar sizin kendiniz, yaşadığınız ortam, toplum ve daha birçok için bir şeyler öğrenebileceğiniz bir okuldur. Bu yazımızın başındaki örnek geçmişimizden misal aramamızı lüzumsuz kıldı.  Biz kapsüllendik, sayaya tıkıldık, bunaltıldık, uyutulduk, zehirlendik demiştik, artık eşek gibi, kurbanlık koç gibi satılıyoruz. Oylarımız 3 yıl önceden satılıyor. Bunun hak neresinde, özgürlük neresinde. Biz hayvan pazarında hayvandan aciz duruma düştük. Yaratan, onların suratları ne suratına bakılır, ne de sözü dinlenir çirkinlikte yaratmış mutra babaları bizi alıp satıyor. Ne yazık…

Bu konuda büyük klasik Honore de Balzac’ın bundan 170 yıl önce yazdığı şu sözler ibret vericidir:

Geçmişle ilgili prensipler yoktur, yalnızca olmuş olaylar vardır.

İyi ve kötü yoktur, yalnızca alış veriş vardır. Eğer prensipler ve sabit yasalar olsaydı, ülkeler onları bizim gömlek değiştirdiğimiz gibi değiştirmezlerdi ve bir insanın bütün bir insandan da etkili olması beklenemez. İnsan satılamaz!

Bu işleri, bu derece ayaklar altına alınmamızı, oy pazarlarında alınıp satılmamızı başımıza dolayan, 1954 doğumlu, babası Varna şoparı, HÖH Fahri Başkanı,  Kasım Dal’ın köydeşi ve birinci dostu Ahmet Hüseyinov Ahmetov (Ahmet Doğan) dır. Daniyel Peevski kurdu HÖH/DPS  ağacını devirecek, kesecek, kıyacak, satacak duruma gelmiş, ne güzel….

Başa gelen çekilir. Bu defa yalnız satıldık!

Acaba şu kalın enseli D. Peevski bizi kaça satın aldı da 35 milyona sattı. Adamı gizli polisin başına neden geçirmek istedikleri şimdi anlaşıldı. Herif devleti ele geçirmiş biz servisine yanıyoruz.

Ohoo, daha neler öğreneceğiz, neler.

 

Reklamlar