Başbakan Davutoğlu, Rusya’nın Güney Akım projesini güzergahının, Bulgaristan’dan Türkiye’ye çevrilmesi teklifini değerlendirdiklerini söyledi.

Davutoğlu: 'Türk Akımı' Projesini Değerlendireceğiz,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın Güney Akım projesini güzergahının, Bulgaristan’dan Türkiye’ye çevrilmesi teklifini değerlendirdiklerini söyledi.

Davos’ta G-20 Dönem Başkanı Türkiye’nin verdiği akşam yemeğinde soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, Avrupa’ya enerji hatlarıyla ilgili yarışan projelerden bahsetti. Rusların Türkiye’ye yaptığı son teklifi memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Davutoğlu, “Türkiye’ye böyle bir teklifle gelirlerse biz de değerlendiririz. Kimse bu konuda Türkiye’yi eleştiremez. Madem Avrupa Birliği için alternatif enerji harları o kadar önemliydi, Nabucco’yu desteklemeliydiler. Bugün hâlâ bu proje önemliyse, hemen yarın bizimle enerji faslını müzakerelere açmalılar. Bir yandan enerji faslını bloke ediyorlar, diğer yandan da her şeyde Avrupa çıkarlarını gözetmemizi bekliyorlar.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, Rusya’nın teklifine henüz kabul etmediklerini ama ‘hayır’ cevabı da vermediklerini vurguladı.

Reklamlar