davutoglu-bulgar-cumhurbaskani-ile-gorustu_1964674_340_226

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sofya’daki temasları kapsamında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan’daki temasları kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirme imkanı buldu. Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya geldi.

Başbakan Boyko Borisov ile yapılan görüşmelerden sonra Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kendisinin Türkiye’de iktidarda olduğu sürece iki ülke arasındaki ilişkilerin öncelikli konular arasında yer alacağını bildirdi. Kendisi, 5 milyar dolar değerindeki ticaret hacminin artırılacağını söyledi ve üzerinde çalışılacak projeleri sıraladı. Aralarında Sofya-İstanbul hızlı treninin açılması ve Bulgaristan’a Azerbaycan doğalgazı tedariki için interkonektör bağlantısının kurulmasıdır. Nisan ayında Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında yüksek düzeyde bir görüşme yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke ilişkileri, enerji, ekonomi ve kültürel ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki temasları kapsamında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş’i makamında ziyaret etti.

 

Reklamlar