Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki temasları kapsamında Bulgaristan Müslümanlarını Başmüftüsü makamında ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, Bulgaristan’daki Türklerin huzurunun, sükunu, insan hak ve özgürlüklerinden, dini özgürlüklerden yararlanmalarının hem Bulgaristan’a hem Türkiye’ye hem de Türkiye-Bulgaristan arasındaki dostluğa katkısı olacağını vurguladı.

“Soydaşlarımız, İslami anlayışın en güzel temsilcileridir” 

“Özellikle son dönemde aşırı akımlara karşı, gerek DEAŞ benzeri Müslümanları temsil etmediği halde Müslümanları temsil ediyormuş gibi tavır takınan DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı gerekse Avrupa’da camilere saldıran aşırı ırkçı akımlara karşı Türkiye ve Bulgaristan birlikte toleransı, müsamahayı, karşılıklı hoşgörüyü öne çıkaran bir tavır içindeler” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bulgaristan’daki soydaşlarımız, Bulgaristan ve Avrupa’da barışçıl ve bizim geleneğimizden gelen İslami anlayışın en güzel temsilcileridir. Bunun korunması önem taşıyor. Aynı şekilde bu ülkede hiçbir vatandaşın, eşit vatandaşın dini, ırkı, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışlanmaması hepimiz için önemli bir temenni ve uygulanması gereken prensiptir. Bütün bunları Bulgaristan makamlarıyla dostane atmosferde paylaştık.”

Ziyarette, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bulundu.

Reklamlar