Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Bulgaristan‘daki Dobriç Bölge Müftülüğü’nün organize ettiği toplu sünnet şölenine katılacaklarını bildirdi.

Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada Dobriç Müftülüğü tarafından organize edilen toplu sünnet şölenine katılacaklarını söyledi.

100 çocuğun sünnet edileceği şölene Çorlu Müftülüğü olarak katılacaklarını belirten Gülmek, “Bulgaristan’ın Dobriç şehri müftülüğü, 100 Müslüman çocuğu toplu sünnet şöleninde sünnet ettirecek. Bizler de bu vesile ile birkaç personelimiz ve Çorlu‘dan katkı sağlayan hayırseverler ile birlikte bu şölene katılacağız. Bulgaristan Dobriç Müftülüğü’nün organize ettiği toplu sünnet şölenine katılacağız” dedi.

Gülmek, kendilerinin de Bulgaristan‘da Müslüman halka yönelik bazı çalışmalar yürüttüklerini ve bu manada projeler hazırladıklarını belirterek şunları kaydetti:

Çorlu Müftülüğü ve Dobriç Müftülüğü olarak ortaklaşa bazı projeler hazırlıyoruz. Bu projeler kapsamında Bulgaristan‘da yaşayan Müslüman çocuklarımıza ve okul öncesi eğitim vereceğiz. Bunun yanında, yetişkin halka yönelik kurs ve eğitimlerimiz de olacak. Bu vesile ile, Bulgaristan‘da yaşayan Müslüman halkımız dinlerini kendi ülkelerindeki gibi yaşayabilecekler.”

Reklamlar