Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yayın yapan Çorlu Gazetesi, Avrupa Birliği Bakanlığı sorumluluğu altında Sivil Toplum Diyalogu III Hibe Programı kapsamında Bulgaristan proje ortağı Çernomorski Far Gazetesi ile Bulgaristan’ın Burgaz ilinde 3 günlük eğitim seminerleri düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından ihale edilen, Avrupa Birliği Bakanlığı sorumluluğu altında Sivil Toplum Diyalogu III Hibe Programı çerçevesinde hibe faydalanıcısı Anıllar Basın ve Kağıtçılık A.Ş. bünyesinde Çorlu Gazetesi ve Bulgaristan proje ortağı Çernomorski Far Gazetesi ile 3 günlük eğitim semineri gerçekleştirildi.

Bulgaristan’ın Burgaz ilinde düzenlenen eğitim seminerine Çorlu Gazetesi adına proje koordinatörü Sezgin Engin, proje teknik asistanı Nasibin Kaya, proje muhasibi F. Seval Özel, Çorlu Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı ve Asayiş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rahim Taşkın, Babı-Ali Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tarık Yıs, Çorlu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Göksel Gürsoy, Çorluda.com haber sitesi editörü Ercan Kılıçlı, Radyo Gündem sahibi Ertuğrul Adıgüzel, Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Feray Toprak, T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Edirne Şube Müdürü Uğur Ülgen ve Yorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gülgün Keçeci katıldı.

Heyet, proje faaliyetleri kapsamında ilk gün, Bulgaristan’ın Burgaz ili Valisi Valço Çolakof’u makamında ziyaret etti. Ziyarette proje sahibi Çorlu Gazetesi imtiyaz sahibi Engin Anıl, projenin amacı ve faaliyetleri konusunda bilgiler aktardı. Yapılan konuşmaya istinaden Vali Çolakof, Türkiye ve Bulgaristan arasında gerçekleştirilen ortak AB projeleri ile ilgili bilgiler sunarak, “Valilik görevine yeni başladığımdan itibaren 2 ülke arasındaki sosyal ve kültürel projeleri destekliyoruz. Yerel bazda da tarihi ve kültürel değeri olan şehrimizde bulunan Osmanlı dönemine ait Muhteşem Süleyman Hamamı’nın restore edilmesinde bize düşen katkıyı sağlıyoruz” dedi.

Çolakof, Türk medyasını temsilen imtiyaz sahipleri ve çalışanlarını şehirlerinde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğin ikinci günü düzenlenen eğitim semineri 2 oturumda gerçekleştirildi. Seminerin ilk oturumda açılış konuşmasını yapan Bulgaristan Proje Koordinatörü Veselin Vasilef, “Çok değerli proje ortaklarımız ve meslektaşlarımı burada ağırlamaktan onur ve gurur duyduğumu dile getirmek istiyorum. Bu bizim 3. kez bir araya gelişimiz. Burada sizlere eğitim verecek olan Sofya Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Bulgaristan Devlet Televizyonu ortaklaşa düzenlediği faaliyetlerde bulunan Dr. Veneta Gerasimova’ya teşekkür ederim. İkinci eğitimcimiz Agora Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Emiliya Lisiçkova. Ayrıca yine bugün burada, bayrağı teslim edeceğimiz Burgaz Serbest Üniversitesi 3. sınıf medya öğrencileri de aramızda bulunmaktadırlar. Eğitimlerin siz değerli medya temsilcilerine faydalı olmasını dilerim” dedi.

Seminerde, Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikalof, Çorlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Anıl’a ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı’ya günün anısına hediyeler verdi. Gün boyu süren eğitim semineri soru ve cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

İlk gün düzenlenen eğitim seminerine Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikalof, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, Çernomorski Far Gazetesi İmtiyaz Sahibi Dimitar Nikalof, Çorlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Anıl, Bulgaristan ve Türkiye’den gazete temsilcileri katıldı.

Reklamlar