Cuma gün parlamentoda ağazını açıp gözünü yuman eski Kültür Bakanı Vejdi Raşidov kamuoyunun beklediği çok önemli gerçeklerin kabuğunu kaldırdı.

Seyhan Özgür BG-SAM
Seyhan Özgür
BG-SAM

Raşidov, Bulgar bankalarındaki paraların Ahmet Doğan ile iki Oman şeyhinin olduğunu, günlük gazetelerin aynı bankanın olduğunu, ön saflarda ise, elinde dikenli tokmak olan Delyan Peevski ile annesinin yer aldığını açıkladı. “Onlar para aklıyorlar.” dedi.

“Biz hepimiz 20 yaşında, kalın, çirkin bir milyonerin kölesi miyiz?… anasına satayım. Siz hepiniz şu çarpık suratlının kölesi misiniz, hiç birinizde bir damla cesaret yok mu?

Bu çöp kutusu 20 yaşında nasıl oldu da süper milyoner oldu?

Nasıl oldu da herkesi satın alabildi?

Ve nasıl oldu da, 1000 leva maaş için herkes ona hizmet ediyor?” – bu soruları V. Raşidov Bulgaristan parlamentosunda sordu.

“Artık korkutulmamış basın, radyo ve TV kalmadı. Açın telefon ve mülakat vermek istediğinizi söyleyim, şu bilinen gazeteciler ne diyor bir sorun. Amma halen “Dnevbik”, “Kapital” ve “Sega” gazeteleri bağımsız kalabildi ama böyle giderse onları da boğacaklar. Şimdilik, bir butik gazete olan “Sega”nın sahibi Saşo Donçev korkutulamadı.”  Eski Kültür bakanı, iktidarda bulunduğu 4 yılda Başbakan Boyko Borisov medya ile cepheleşmek ve didişmek istemediği için, medya konforunu tercih ettiği için çok büyük yanlışlık yaptı, diye konuştu.

Ahmet Doğan’ın Bulgar medyası üzerinde kurduğu imparatorluğa da değinen Raşidov şöyle dedi: “Şayet siz şu fesin, Drındar köylüsünün sizi yönetmediğini düşünüyorsanız, öyleyse ben 1300 yıllık ulusunuzun, Çingene milletinizin anasına küfrediyorum.”

Daha önce verdiği bir demecinde ise, eski Bakan V. Raşidov şöyle demişti: “A. Doğan’la ilgili hiçbir yorum yapılmamalıdır.  O bir yarı tanrıdır. Bulgaristan etnik gruplarını kapsül içine kapamıştır. Her gün dünden daha kötü yaşayan insanların, hür kişiler olarak yaşama hakkı vardır. Biz bilgisayar asrında yaşarken, kadınların siyah fereceyle gezmesi doğal kabul edilemez, değil mi! Hiçbir şey iyi değil ve iyi olmayanın yaşamasına daha fazla yol veriliyor.”

Başka bir demecinde ise, Boyko Borisov hükümetinin Kültür Bakanı Vejdi Raşidov BG Ulusal TV’sine verdiği bir demecinde A. Doğan’a sert saldırdı ve şunları söyledi. “Bulgaristan’da herkes herkese karşı oldu. Yarın A. Doğan tek başına devleti yönetmeye başlarsa şaşmamamız gerek. Devletin A. Doğan’ın yakasına hala yapışmaması suçtur. Onun bir su barajı için 1.5 milyon leva komisyon alması büyük bir suçtur.

7 milyon Bulgaristan vatandaşının omuz omuza verip devletlerini yönetme yolu bulamaması akla sığmıyor. Bu adam (arkasında CCCP) tüm Bulgaristan vatandaşlarıyla dalga geçiyor. Ben benimle dalga geçilmesine tahammül edemem” dedi.

Bilinen heykeltıraş son dönem demeçlerinde “Bulgarlaştırma süreci” suçlularının açıklanmamasına ve bizde işlenen insanlık suçlarının açıklanmaması konusuna da değiniyor.  “Ad değiştirme süreci suçlularının suçlarının gizlenmesinde suçlu olanların açıklanması zamanı gelmiştir!” Katilleri gizleyenler, 23 yıl önce eski Başbakan Andrey Lukanov’un kendilerini çağırdığı ve Hak ve Özgürlük Hareketini kurdurduğu kişilerdir.  Aynı zamanda, başta Ahmet Doğan olmak üzere onlar “Bulgarlaştırma” konusunda tez savunmuş ve daha sonra kimliklerini gizlemişlerdir. Aynı kişiler katillerin suçlarını açıklamaktan kaçıp, olayların üstünü örtbas etmiş ve halkı uyutmaya çalışmışlardır. Bu kişilerin başında olan HÖH fahri başkanı Ahmet Doğan bulunuyor. İşte böyle, HÖH ihaneti kokmaya başladı, parlamento içindeki kapışmadan, Bulgar basın, radyo ve TV yayınlarının baskı altında, sansürlü çalıştığı, Rus parasıyla alınan medyanın Bulgaristan’da yaşayan halklara hizmet etmediği yeniden ortaya çıktı. V. Raşidov’un son demeciyle sanki HÖH fahri Başkanı ihanetinin çıbanbaşı patladı. Haydi hayırlısı…

Reklamlar