Amerikan İstihbarat Teşkilatı (CIA), 1950-1960’lı yıllarda rapor edilen UFO iddialarının aslında U-2 casus uçağı yansıması olduğunu itiraf etti.

OLAĞAN DIŞI HAREKETLİLİK BİZE AİTTİ

CIA’ye ait bazı gizli belgelerde 1950-1960’lı yıllarda görüldüğü kaydedilen dairelerin UFO olmadığı gizli U-2 casus uçağı olduğu bildirildi. Belgelerin açıklanmasının ardından CIA’den gelen itirafta “1950’li yıllarda görülen olağan dışı hareketlik bize aitti” denildi.

BİRÇOK YOLCU UÇAĞI UFO GÖRMÜŞ OLABİLİR

CIA’nin veri tabanında bulunan ve sıkça okunan belgelerde, 1954-1974 yılları arasında son derece gizli CIA ve U-2 Programı’nın yer aldığı öğrenildi. Yayınlanan 272 sayfalık belgelerde, teşkilatın casus uçaklarını Sovyet Birliği gibi birçok ülkenin yaklaşık 19 bin kilometre üzerinde test ettiği ortaya çıktı. Bu dönemde birçok yolcu uçağı pilotunun da UFO görmüş olabileceklerine dair rapor verdikleri kaydedildi.

19 BİN KİLOMETRE YUKARIDAN UÇUŞA BAŞLADI

1950 yıllarının ortalarında yolcu uçaklarının ve askeri uçakların yaklaşık 3 bin ve 6 bin kilometre yükseklikte uçtukları belirtilirken, casus uçağı U-2’lerin ise yaklaşık 19 bin kilometre yükseklikte uçuşa başladığı kaydedildi. Hava trafik kontrol yetkilileri tarafından, UFO dairelerinin görüldüğüne dair hazırlanan raporların bu dönemde kaydedilmeye başlandığı bildirildi.

CIA'den Yarım Asır Sonra Gelen UFO İtirafı
Reklamlar