Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkanı Aydın Osman, “Geçen hafta 120’den fazla çocuğun yetiştirildiği Çernooçene’deki Zname na Mira Anaokulu’nu yenileme ve dış cephesini boyama çalışmaları sona erdi. Yeni bir buhar kazanı da monte edildi” diye bildirdi. cerneoocenedeki-en-buyuk-anaokulunda-calismaFaaliyetler, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği 5.Aşama projesi kapsamında gerçekleştirildi.
Bu proje, Çernooçene Belediyesi’nin Uluslararası Kozloduy Fonu tarafından finanse edilmesi üzere kazandığı iki projeden biridir.

Başkanı, “Buhar kazanının değiştirilmesiyle Zname na Mira Anaokulu, artık ısınma için mazot kullanmayacak olan ilk çocuk eğitim kurumudur.
Yeni ısıtma tesisatı için pelet kullanılacak, bu da önemli ölçüde yakıt giderlerini azaltacak” diye kaydetti. Ayrıca güneş enerjisi tesisatı monte edilmesi de planlanmaktadır.

Diğer kazanılan proje, 13 belediyede sokak aydınlatma sistemlerini yenileme ve modernleştirmeye yönelik onaylanan projeler arasında Çernooçene Belediyesi’nin projesi en iyi olarak nitelendirilmiştir.

Projeye göre Çernooçene İlçesi’nde bulunan yerleşim yerlerinde enerji verimliliği önlemleri alınarak, sokak aydınlatma sistemleri iyileştirilecek. Projenin gerçekleştirilmesiyle eski aydınlatma lamba ve armatürler enerji tasarruflu olanlarıyla değiştirilmiş olacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar