Capital gazetesinin haberine göre Telenor Bulgaria Şirketi’ni Çekya’nın en zengin adamı Petr Kellner tarafından satın alacak.

Şu anda sözleşme öncesi görüşmeler ve elde edilecek işletmenin ilave olarak mali durumunun incelenmesi sürüyor. Müzakerelerin Nisan ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor ve daha sonra düzenleyici makamlardan izin alındıktan sonra şirket sahibi yılın ortasına doğru değişebilir.

Petr Kellner, Telenor Bulgaria Şirketi’nden başka PFF Şirketler Grubu aracılığıyla Norveçli Telekom operatörü Telenor’un Sırbistan ve Karadağ’da faaliyet gösteren şirketlerini de satın alacak. Telenor’un Macaristan’daki şirketinin Kellner tarafından satın alacağına dair bilgi doğrulanmadı.

16 milyar dolar servete sahip Kellner, Orta ve Doğu Avrupa’da en zengin adam olarak tanımlanıyor. Kellner’e ait PPF Group, bankacılık, finans hizmetleri, sigorta, biyoteknoloji, tarım ve emlak gibi sektörlerde 35 milyar avronun üzerindeki varlıklarını yönetiyor. Petr Kellner, telekomünikasyon sektöründe de deneyime sahip oldu. Kellner, Çekya’nın ikinci büyük operatörünün % 80’inden fazlasını ve Slovakya’nın üçüncü büyük operatörünü elinde bulunduruyor. Her iki ülkede faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketlerinin abone sayısı toplam 7 milyondan fazladır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar